Un român vinde aer îmbuteliat şi colectat din Munţii Carpaţi, iar afacerea lui se bucură de un real succes atât în țară, dar și peste hotare! Locuitorii din China şi India sunt înnebuniți după produsul românesc și fac des comenzi online. Suma de bani pe care antreprenorul o cere pentru o doză care conține aproape 200 de inhalări este uimitoare.
Citește și: Nu s-a mai întâmplat de 18 ani! El este elevul care a luat 10 pe linie la BAC-ul din toamnă
Energy RoAir este brandul lansat de românul care susține că folosirea unui recipient de aer pur 100% aduce un surplus de energie organismului. De asemenea, el a subliniat că “gura de aer” din inima Carpaţilor nu elimină poluarea din jur, dar îi ajută pe cei care au probleme de respiraţie sau insomnii. Cea mai mare doză costă 80 de lei şi conţine minim 190 de inhalări, relatează antena3.ro.
Nu rata: Cum ar arăta Terra dacă toți oamenii ar dispărea. Imagini virale în plină pandemie de COVID-19
Unii dintre oamenii care au aflat despre afacerea antreprenorului român s-au gândit că pot să facă excursii prelungite în Munții Carpați și astfel să respire aerul pur direct de la “sursă”. Patronul de la Energy RoAir a mai spus că “gura de aer”este vitală şi revitalizantă pentru sportivii care depun efort fizic.
“Pentru orice tip de activitate fizică, recomandăm trei până la cinci inhalări, înainte de un eveniment, de la trei până cinci inhalări în timpul unei perioade de odihnă şi de la trei până la cinci inhalări la sfârşit pentru a accelera recuperarea organismului”, se arată în descrierea produsului.
Țara noastră ocupă locul opt în Europa la numărul morților din cauza poluării, la suta de mii de locuitori, conform unui raport al organizației GAHP publicat anul trecut. Peste 20.000 de români mor anual din cauza poluării, relatează romania.europalibera.org. În marile orașe, cei mai importanți factori de poluare sunt mașinile și construcțiile. În București, senzorii nou instalați de o asociere independentă de organizații arată că poluarea aerului este mai ridicată decât o arată datele oficiale.
Peste 8,3 milioane de oameni mor prematur din cauza poluării, care ucide mai multe persoane decât SIDA, tuberculoza și malaria la un loc și face de 15 ori mai multe victime anual decât războaiele sau alte forme de violență, se mai arată în raportul organizației Global Alliance on Health and Pollution (GAHP), făcut public la finalul anului trecut, conform sursei citată mai sus. GAHP a fost înființată în comun de Banca Mondială, Comisia Europeană, ONU și ministere ale mediului și ale sănătății din peste 25 de state.
62% din poluarea la nivel global provine din două mari regiuni – Asia de Sud-Est și Pacificul de Vest, ceea ce reflectă situația din China și India, cei mai mari poluatori mondiali. Poluarea de tip modern este cea mai îngrijorătoare, arată raportul. Este vorba despre poluarea aerului, a solului, a locului de muncă, ce provin din industrializare și urbanizare.
Sursa foto principală: YouTube / Energy Roair