Un român a „revoluționat” SUA cu o inovație care ar putea schimba totul!
Trăieşte „visul american” la cele mai înalte cote, fiind un om de afaceri care a cunoscut celebritatea peste Ocean şi, mai mult decât atât, a „revoluţionat” America printr-o inovaţie care, o spunem fără teama de a greşi, ar putea schimba… totul. Paul Mantea, milionarul român care a emigrat în Statele Unite ale Americii, a stat de vorbă cu reporterii CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, iar povestea sa de succes este extraordinară. (CITEŞTE ŞI: FABULOASA POVESTE A CELUI MAI BOGAT ROMÂN)
Originar din Braşov, omul de afaceri Paul Mantea a emigrat în SUA, în 1996, iar de atunci se află într-o ascensiune permanentă, realizările sale fiind incontestabile şi aplaudate, fără exagerare, la scenă deschisă. Este un adevărat „revoluţionar” în domeniul tehnologic, scenariile SF fiind aduse în realitate de acest vizionar pentru care nimic nu pare imposibil atunci când este vorba despre tehnologiile viitorului. (VEZI ŞI AICI: POVESTEA MINERULUI CARE A AJUNS SĂ DEȚINĂ CEA MAI MARE PEPINIERĂ DIN OLTENIA)
O revoluţie mondială în care şi România poate fi implicată
Imaginaţi-vă mașini de marfă și vase fluviale acționate electric, fără încărcarea bateriilor. Pare de domeniul fantasticului, acum, însă Paul Mantea spune că ele se află deja în faza de proiectare. Anul 2020 va însemna transformarea în realitate a ceea ce mulţi numeau „scenariu SF”, iar consecinţele – pe termen lung – sunt incredibile. Acesta va fi, de altfel, „viitorul standard al transporturilor moderne”, promite omul de afaceri şi vizionarul Paul Mantea, România având şansa uriaşă de a fi implicată în această… revoluţie mondială după ce toate testele vor fi finalizate cu succes. Mai mult, Paul Mantea a dezvăluit reporterilor CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, şi o informaţie senzaţională. Intenţionează să construiască, chiar la Şantierul Naval din Galaţi, „primele împingătoare electrice din Europa”. (NU RATA: POVESTEA PSIHOLOGULUI CARE CULTIVĂ… AFIN SIBERIAN)
Paul Mantea şi o idee revoluţionară – Tehnologia cu baterii detaşabile
De unde a plecat totul? Paul Mantea a ajuns la o concluzie care l-a determinat să treacă, imediat, la fapte. Vehiculele de marfă electrice, fireşte, nu sunt o noutate pe șoselele americane. Numai că, la fel ca mașinile, care funcţionează pe baterii, tirurile – spre exemplu – nu pot circula pe distanțe lungi. Este vorba despre o „mobilitate limitată”, spune omul de afaceri român, iar orele pierdute cu încărcarea bateriilor sunt „cea mai mare provocare tehnologică a constructorilor”. Iată de ce, în momentul de faţă, transporturile clasice nu pot fi înlocuite eficient. (VEZI ȘI: ARE CEA MAI MARE PLANTAȚIE DE GOJI DIN ROMÂNIA!)
Vehiculele pe carburanți fosili dețin supremația în lumea de azi, mai ales când este vorba despre livrarea produselor perisabile pe distanțe foarte lungi. Nunai că omul de afaceri român a descoperit… soluţia salvatoare. Iar ideea revoluţionară este materializată printr-o „tehnologie cu baterii detaşabile”, modelul fiind tocmai dispozitivele electronice de larg consum.
Trebuie menţionat că inovația extraordinară propusă de Paul Mantea a preluat „modul de funcționare al navetelor spațiale”. În consecinţă, viitoarele seturi de baterii sunt realizate în parteneriat cu foști ingineri NASA. „Avantajul acestor este economia de timp”, susține omul de afaceri. (CITEŞTE ŞI: LA 21 DE ANI, O OLTEANCĂ SCOATE BANI DIN… AGRICULTURĂ SUB ZĂPADĂ)
Colaborează cu inginerul şef de la… Tesla
Reporterii CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, au aflat că totul este o „muncă de pionierat”, însă Paul Mantea a reuşit să descopere drumul cel mai scurt dintre teorie şi… practică. Iar echipa sa este sudată şi pregătită să facă faţă tuturor provocărilor tehnologice. Printre cei alături de care Paul Mantea aduce viitorul mai aproape se numără însuşi inginerul şef de la Tesla, iar aplicarea tehnologiei cu baterii detaşabile, pe scară largă, în transportul naval, nu mai este doar un proiect pe care mulţi îl considerau, după primele discuţii, fantezist. (NU RATA: EA ESTE ”DOAMNA CU CĂMARA”)
Acum, omul de afaceri român proiectează „un împingător electric cu baterii de schimb”. Iar dorinţa acestuia este ca împingătorul să fie construit la Şantierul Naval din Galaţi. Transportul comercial electric este încurajat, pe de altă parte, şi de autoritățile europene, fiind considerat „soluția viitorului”. De ce? Răspunsul este unul simplu: pentru că nu poluează. (VEZI AICI: ŞCOALA DE NEVESTE)
În Europa, transportul de mărfuri – rutier și naval – este una dintre principalele surse de poluare. Tocmai de aceea, Comisia Europeană a luat decizia ca „vehiculele electrice să dețină o pondere importantă din piață, începând cu 2030”.
În anul 2017, Paul Mantea a cedat… invitaţia la Premiile Oscar unui prieten care se lupta cu cancerul
Primise o invitaţie chiar chiar de la cunoscutul producător Harvey Weinstein, înainte de izbucnirea celebrului scandal, însă Paul Mantea a luat hotărârea de a ceda respectiva invitaţie unui prieten. Acesta ducea o luptă permanentă cu o boala necruţătoare şi îşi dorea să poată participa la decernarea Premiilor Oscar. Iar visul i s-a împlinit. Paul Mantea îşi aminteşte că nici nu a stat pe gânduri, oferind invitaţia respectivului prieten, cu atât mai mult cu cât, mărturiseşte omul de afaceri, „la petreceri de Oscar am tot fost”. (VEZI ȘI: A LUCRAT LA CULES ÎN SPANIA, IAR ACUM… CÂŞTIGĂ MII DIN EURO DIN SCAIEŢI!)
„I-am cedat invitația unui prieten de-al meu care se luptă cu cancerul. M-a sunat soția lui și mi-a spus că o mare dorință de-a sa este să participe la Oscar. Acesta era practic visul său. Nici nu am stat pe gânduri. La petreceri de Oscar am tot fost, iar la anul o să am ocazia din nou să merg și la premiile Oscar. Sperăm însă ca amicul meu să se facă bine”, a declarat Paul Mantea.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)