Un restaurant celebru din Capitală sare în ajutorul medicilor în timpul pandemiei: „Eroii noștri vor avea masa asigurată”

De: T.S
Publicat: 19/03/2020 | 12:13

Unul dintre cele mai populare restaurante de tip fast-food din București a anunțat pe pagina oficială de Facebook că în perioada următoare va funcționa normal, deși majoritatea patronilor și-a închis ușile.

Mai mult, angajații restaurantului vor găti în fiecare zi pentru medicii și asistenții care muncesc pentru ca România să supraviețuiească pandemiei de coronavirus: „TREBUIE SĂ AJUTĂM/ Statul nu poate face față singur acestor probleme atăt de grave. Dacă noi închidem și nu mai plătim taxe si impozite …va intra în incapacitate de plată iar economia se va prăbuși. E datoria noastră, a oamenilor de afaceri să facem tot posibilul să rămânem în activitate luând toate măsurile de protecție (măști,mănuși, produse pt dezinfectare).

Noi vom susține economia prin plata impozitelor către stat…Toate firmele care au domenii de activitate care încă se mișcă trebuie să meargă înainte…e vital… Noi …Socului Kebap… rămănem deschiși atâta timp cât putem achiziționa măști și mănuși indiferent de preț pentru tot personalul nostru ….și vom reuși să ne aprovizionam de la furnizori…Vom lucra la capacitate maximă non stop cu toți angajații….

Astfel evităm să împovărăm statul cu încă 270 de angajați iar tot profitul in toată această perioadă grea îl vom dona spitalelor din București în formă de produse necesare sau mese asigurate pentru EROII NOȘTRI (personalul medical).

Fiecare cu ce poate ..trebuie să ajutăm…Trebuie să salvăm Romania … Este mare nevoie de unitate …solidaritate și patriotism…TOTUL VA FI BINE!”, este mesajul reprezentanților restaurantului.

Măsuri extreme luate de Guvern 

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat marți seara că se suspendă activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice. Activitatea lor poate continua însă pentru livrare la domiciliu sau alte activități, care nu presupun clienți într-o incintă.

Mai precis, ministrul se referă la activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, derulată de localuri, cafenele şi alte localuri, în staţiile din interior sau exterior.

„Este permisă organizarea acestor unităţi pentru comercializarea produselor care nu presupun rămânerea clienţilor în interiorul unităţii”, a precizat Vela într-o declaraţie la sediul MAI.