Un bărbat din Craiova, în vârstă de 30 de ani, s-a ales cu o amendă uriașă după ce a sunat la 112, pentru a-și da dispărută nepoata. Acesta le-a spus oamenilor legii că a pierdut-o pe fetița de 8 ani în zona unui centru comercial din oraș, însă realitatea era cu totul alta. Ce au constatat polițiștii doljeni, după ce l-au identificat pe oltean? A primit o sancțiune „frumoasă”, după fapta sa!
Un craiovean a recurs la un gest neașteptat pentru că voia să-și vadă nepoata. Bărbatul de 30 de ani a sunat la 112 și le-a spus polițiștilor că și-a pierdut nepoata de 8 ani, în zona unui centru comercial de pe strada Unirii din Craiova. Sigur că, realitatea era cu totul alta. Olteanul voia să-și vadă nepoata, pentru că-i era dor de ea, așa că s-a gândit că poate Poliția i-o va aduce. Acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult decât atât, pentru fapta lui, olteanul a fost tras la răspundere de autoritățile doljene și amendat, așa cum prevede legea.
CITEȘTE ȘI: UN BĂRBAT DIN CRAIOVA ȘI-A UCIS SOȚIA ȘI A ASCUNS CRIMA TIMP DE UN AN. RUDELE O CREDEAU ÎN VIAȚĂ
Oamenii legii l-au identificat pe craiovean, iar în cele din urmă acesta a recunoscut că a sunat nejustificat la 112. Voia doar să-și vadă nepoata și s-a gândit că dacă sună la 112, i-o aduce Poliția. După gestul său, olteanul s-a ales cu o amendă de 4.000 de lei.
„La faţa locului au fost direcţionate, de îndată, toate patrulele aflate în serviciu, în sprijin venind şi poliţişti de investigaţii criminale, fiind efectuate căutări pentru găsirea copilei. În urma activităţilor desfăşurate, a fost identificat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Craiova, persoana care a solicitat sprijinul poliţiştilor”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.
Conform legii, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei ori cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore de activităţi în folosul comunităţii. De altfel, și alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se amendează cu sume cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.