Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la un nou virus periculos, asemănător cu Ebola. Ar putea fi începutul unei noi pandemii, mai violente decât cea prin care trecem de doi ani.
Primul caz din Europa de febră hemoragică Crimeea-Congo a fost identificat la o femeie din Marea Britanie. Aceasta se află deja la un spital din Londra, unde primește îngrijirile necesare, iar toate persoanele cu care a luat contact pot fi suspecte.
Chiar dacă OMS a transmis faptul că virusul nu se transmite precum coronavirusul, respectiv prin aer, acesta poate fi contactat cu ușurință. Febra se transmite prin căpușe, dar și prin țesuturi animale care au avut virusul.
„Febra hemoragică Crimeea-Congo este o febră hemoragică virală transmisă, de obicei, de căpușe. Poate fi contractată și prin contactul cu țesuturi animale virale (țesuturi animale în care virusul a intrat în sânge) în timpul și imediat după sacrificarea animalelor”, a transmis Organizația Mondială a Sănătății (OMS). (CITEȘTE ȘI: Vlad Gherman a ”împăcat-o” pe Oana Moșneagu cu o vacanță, după ce s-a pozat cu Cristina Ciobănașu)
OMS atrage atenția cu privire la febra hemoragică Crimeea-Congo deoarece poate produce epidemii. Rata de mortalitate pentru acest virus este între 10 și 40%, iar simptomele sale sunt asemănătoare cu cele ale sindromului Ebola.
„Focarele de CCHF constituie o amenințare pentru serviciile de sănătate publică, deoarece virusul poate duce la epidemii, are o rată ridicată de mortalitate (10-40%), poate duce la apariția unor focare în spitale și în unități sanitare și este dificil de prevenit și de tratat. CCHF este endemică în toată Africa, în Balcani, în Orientul Mijlociu și în Asia”, a adăugat OMS.
Primele cazuri de infectare cu acest virus au apărut în anul 2012 și 2014, iar cel din Marea Britanie ridică un semnal de alarmă. În prezent, medicii nu știu de unde a contactat femeia boala. (CITEȘTE ȘI: ANM anunță un weekend istoric! Temperaturi fără precedent în România)