Un nou val de scumpiri cuprinde România. Pe ce va da populația mai mulți bani de la 1 iulie
Din păcate, un nou val de scumpiri cuprinde România de la 1 iulie. Pe lângă majorarea la energie electrică și gaz, cetățenii care au mașini vor plăti mai mult pentru a le face plinul.
Potrivit ultimelor estimări, prețul unui litru de benzină ar putea ajunge la 7 lei până la finalul anului. Din păcate, salariile rămân, în continuare, pe loc. Cel minim brut pe economie este de 2.300 de lei, dar net ajunge la 1.386 de lei. Potrivit Antena 3, cei mai afectați sunt tinerii la început de carieră, cu vârste cuprinde între 24 și 35 de ani. Și cei peste 50 de ani au aceeași problemă.
“Tinerii între 24 şi 35 de ani, pentru că se spune că nu au experiență, şi atunci orice antreprenor spune: stai un pic, îți dau salariul minim! Și cei care au o vârstă de peste 50 de ani, pentru că, la fel, antreprenorii spun că nu mai ești tânăr, nu ești util, dar te țin cu salariul minim ca să faci vechime să ieși la pensie”, a declarat analistul economic Adrian Câciu.
Un nou val de scumpiri în România. “În situația în care…”
Și E.ON Energie România, al doilea cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru clienții casnici, a anunțat prețuri mărite de la 1 iulie 2021, la fel ca și Engie, în oferta standard destinată celor care nu au decis trecerea în piața concurențială la momentul liberalizării pieței gazelor naturale, în 1 iulie 2020.
Clienții E.ON care nu au ales un alt contract pe piața liberă sau un alt furnizor au trecut la 1 iulie 2020 automat pe un contract conform ofertei anunțate de furnizor, contract care expiră în 1 iulie 2021.
“În situaţia în care clientul casnic va fi inactiv şi nu va încheia, până la data liberalizării, respectiv 1 iulie 2020, un contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurențial, furnizorul actual îi va asigura furnizarea gazelor naturale în mod automat şi după această dată, începând cu data de 1 iulie 2020 şi până la data încheierii unui contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurențial, dar nu mai târziu de data de 30 iunie 2021, în baza contractului reglementat de furnizare a gazelor naturale în vigoare, pe care clientul îl are deja încheiat cu furnizorul actual, dar la preţul din oferta comunicată clientului, pe parcursul lunilor mai și iunie, de către furnizorul actual”, se arăta în Ghidul ANRE privind liberalizarea pieței de gaze naturale.