În curând, Capitala o să găzduiască un nou hotele de lux, de cinci stele. Dezvoltatorul este o familie celebră, foarte bogată, care plănuiește să investească în România și să transforme monumentului istoric Palatul Oscar Maugsch, cumpărat în 2019 de la Banca Comercială Română (BCR), în unul din cele mai luxoase hoteluri.
Noul hotel va aparține familie Dayan, aflată în topul celor mai bogate familii din Israel. Aceasta pregătește consolidarea şi restaurarea monumentului istoric Palatul Oscar Maugsch, din centrul Capitalei. Clădirea o să fie transformată într-un hotel de lux, cu o capacitate de aproximativ 157 de camere.
(CITEȘTE ȘI: SUMA E URIAȘĂ! CÂȚI LEI COSTĂ O NOAPTE DE CAZARE, DE REVELION, ÎN HOTELUL LUI GICĂ HAGI DIN MAMAIA)
Situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, Palatul Oscar Maugsch, cunoscut și ca Palatul BCR, se învecinează cu principala piață centrala a Bucureștiului, o zona cu un potențial fabulos, și dispune de o suprafață de 16.000 mp. Cădirea istorică din centrul Capitalei a fost cumpărat în anul 2019 de la Banca Comercială Română de frații Pavel, fondatorii Dedeman.
Acum, familia Dayan a cumpărat clădirea pentru un preţ total de aproape 28 milioane de euro. De menționat este că suma tranzacției a depășit cu aproape 40% valoarea de evaluare, care a fost de 20 de milioane de euro, potrivit surselor profit.ro.
Pentru a transforma clădirea istorică într-un hotel de lux de cinci stele, familia Dayan pregătește o investiție de aproximativ 20 de milioane de euro. Banii o să fie folosiți pentru consolidarea, restaurarea şi recompartimentarea palatului.
Planul spune că noul hotel o să aibă un număr de aproximativ 157 de camere, ce se vor întinde pe trei etaje şi mansardă. De asemenea, parterul, curtea interioară dintre Corpurile A şi B va fi acoperită cu un luminator din sticlă, fiind transformată în lobby-ul de acces al hotelului.
Conform documentelor înaintate de investitor autorităților, hotelul de lux va beneficia și de spații pentru restaurante, o sală de evenimente, săli de meeting, iar în subsolul clădirii o să fie amenajată o zonă SPA.
Reamintim că imobilul este înscris în Lista Monumentelor istorice cu denumirea Banca Comercială Română, fostul Palat al Societăţii de Asigurări ”Generala”, datând în 1906. Clădirea este monument istoric Clasa A.