Un nou focar de COVID-19! Un medic şi opt asistenţi, confirmaţi cu noul coronavirus, la Institutul Oncologic din Iaşi

Publicat: 13/06/2020 | 12:24

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la Institutul Regional de Oncologie Iaşi. Sâmbătă, au fost confirmaţi cu noul coronavirus opt asistenţi medicali şi un medic. În acest caz DSP a deschis o anchetă epidemiologică, iar sălile în care au intrat cadrele medicale au fost dezinfectate.

Focarul a ieșit la iveală în urma unor teste efectuate miercuri, 10 iunie. În urma rezultatelor primelor teste, vineri, managerul Institutului Oncologic a anunţat că şase asistenţi erau confirmaţi pozitivi. În urma acestor rezultate,blocul operator a fost supus unui proces de dezinfecție și s-u efectuat teste pentru cei care au intrat în contact cu cei șase asistenți. Din fericire, niciun contact al acestora nu a fost infectat cu coronavirus, potrivit Digi24. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU AVERTIZEAZĂ, DUPĂ APARIȚIA MAI MULTOR FOCARE DE INFECȚIE CU VIRUSUL COVID-19. SE PRELUNGEȘTE STAREA DE ALERTĂ?)

„Şase asistenţi medicali ai blocului operator ai Institutului Regional de Oncologie Iaşi au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19. Personalul medical a fost testat miercuri, 10 iunie a.c. Atunci un asistent medical a anunţat conducerea instituţiei că starea sa de sănătate nu este bună şi are simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus. După efectuarea acestor teste au mai fost depistate încă cinci persoane infectate. Trei dintre aceştia fac naveta pentru a ajunge la locul de muncă,” a declarat Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie pentru Bzi.

Care este riscul de creștere al focarului

Managerul Institutului a declarat că focarul este ținut sub control și că cei nouă angajați au intrat echipaţi în sala de operaţie, iar persoanele cu care aceştia au luat contact nu au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. (VEZI ȘI: UN NOU FOCAR DE CORONAVIRUS ÎNTR-UN CĂMIN DE BĂTRÂNI DIN BACĂU! 27 DE PERSOANE AU FOST DEPISTATE POZITIV)

„În pauze aceştia au stat în camera de odihnă fără mască de protecţie. Acesta poate fi un alt mod în care au contactat virusul. Un aspect important de precizat este acela că, asistenţii medicali au intrat în sala de operaţie cu echipament de protecţie. De aceea, şansele de transmitere a virusului de la pacienţi către personalul medical dar şi invers sunt inexistente,” a mai explicat managerul.