Un nou cutremur în România, în urmă cu puțin timp! Unde a avut loc seismul și ce magnitudine a înregistrat
Activitatea seismică pare să se întețească în România. Un nou seism s-a înregistrat astăzi, 6 decembrie, în urmă cu puțin timp. Cutremurul s-a produs în Banat, mai exact în Caraș-Severin, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Un seism cu magnitudinea 2.3 pe scara Richter s-a produs în urmă cu puțin timp în România. Cutremurul a avut loc la ora locală 11:05 și a fost înregistrat în Banat, Caraș-Severin, potrivit informațiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Seismul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 106km SE de Timișoara, 134km SE de Arad, 152km NV de Craiova, 155km E de Belgrade, 155km SV de Sibiu, 158km E de Zemun, 197km E de Novi Sad, 198km SV de Cluj-Napoca, 202km V de Pitești, 206km S de Oradea.
(CITEȘTE ȘI: PATRU CUTREMURE ÎNTR-O SINGURĂ ZI, CEL MAI MARE AVÂND MAGNITUDINEA DE 5 PE SCARA RICHTER. IATĂ ÎN CE ZONĂ S-A PRODUS)
Cutremur de 5,4 grade pe scara Richter în România
Cel mai mare cutremur din România din acesta an a avut loc în urmă cu doar câteva săptămâni. Acesta a fost înregistrat în cursul dimineții de joi, 3 noiembrie 2022, la ora 06:50:25. Potrivit infp.ro, cutremurul a înregistrat o magnitudine de 5,4 grade pe scara Richter, și s-a produs la o adâncime de 149 de kilometri.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72 km NE de Ploiești, 73 km E de Brașov, 117 km V de Brăila, 120 km V de Galați, 122km N de București, 123 km S de Bacău, 148 km NE de Pitești, 187 km N de Ruse, 187 km E de Sibiu, 203 km SV de Iași.
România nu a mai avut un cutremur mare de la tragedia din 1977. Se pare că activitatea seismică recentă indică faptul că un nou cutremur puternic ar putea urma.
„Şi anul trecut această perioadă a anului a fost caracterizată de o intensificare a activităţii seismice. Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice. Însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact.”, a declarat și fizicianul Mihai Diaconescu, în cadrul unei emisiuni de televiziune.
(VEZI ȘI: UN ALT CUTREMUR DE 5 GRADE A AVUT LOC NOAPTEA TRECUTĂ. UNDE S-A ÎNREGISTRAT SEISMUL)