După incidentul din Târgu Jiu, un nou caz de bullying a fost înregistrat, de data aceasta la Deva. Imaginile au fost filmate în școală și au ajuns în mediul online.
Timișoreanul care le-a publicat atrage atenția că aceste incidente foarte violente trebuiesc oprite și i-a îndemnat oamenii să distribuie postarea.
„Deva, un oraș liniștit unde lumea relativ duce o viața cât de cât decenta, cu mici scântei acum înainte de alegeri, se trezește o mică smardoaica sa facă ea legea pe zona! Nu se poate atâta nesimțire și nepăsare din partea celorlalți care doar au filmat fără să intervină (“prieteni” ?).
Trebuie oprit acest bulling ce e din ce în ce tot mai mare și ajunge la un nivel foarte ridicat, nu cred ca, asa ați fost învățați acasă de către părinții voștrii, atât sper, și sincer lucrurile acestea nu trebuie lăsate la voia întâmplării . Poliția in momentul de fata chiar ar trebuii sa se autosesizeze și sa își facă datoria. As aprecia sa distribuiti acest video dacă domnișoara a vrut sa fie vedeta și șmecheră sa fie atunci ? Politia Romana”, a scris timișoreanul pe Facebook.
„In data de 07.09.2020, în urma unei postari pe o rețea de socializare a unui mesaj si a unei filmari, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Deva, s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, in prezența mai multor martori (adolescenți) o minoră in varsta de 16 ani, a fost agresata de catre o alta minora de 13 ani. In cauza polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de lovire si alte violente si tulburarea liniștii si ordinii publice”, se arată în comunicatul autorităților.
Intenționat – agresorul are ca intenție să rănească pe cineva.
Repetat – aceeași persoană este rănită mereu și mereu.
Dezechilibrul de forţe – agresorul își alege victima care este percepută ca fiind
vulnerabilă, slabă și nu se poate apăra singură.
Fenomenul bullying:
– de multe ori începe ca un joc, însă se transformă într-un abuz care poate avea
efecte foarte grave; un joc în care toți jucătorii au ceva de pierdut.
– poate avea loc oriunde – la școală, în familie, la locul de muncă.
Imagine de Goran Horvat de la Pixabay