Unul dintre cele mai vizitate lacuri din România se află în pericol, după ce nivelul apei a scăzut considerabil. Specialiștii sunt îngrijorați și, iau în considerare posibilitatea ca acesta să sece definitiv, dacă nu vor exista precipitații în următoarea perioadă.
Din ce în ce mai multe lacuri de acumulare au probleme din cauza precipitațiilor reduse din acest an. Dacă în timpul verii alarma s-a dat în mai multe județe din România, iată că unul dintre cele mai iubite locuri de turiști ar putea avea de suferit.
VEZI ȘI: TRIST! LACUL DIN ROMÂNIA CARE A SECAT COMPLET ÎN 2022: „NU MAI E PICĂTURĂ DE APĂ”
Nu vă ma ținem în suspans și vă spunem că este vorba despre lacul Techirghiol, cunoscut pentru nămolul său ce poate trata afecțiuni reumatice și nu numai. Specialiștii au tras un semnal de alarmă, după ce au descoperit că zeci de metri au secat deja. Deși se caută soluții pentru ca locul să își păstreze frumusețea, din păcate, lucrurile nu par a se rezolva prea curând.
O alimentare cu apă dulce ar putea fi una dintre variantele pe care mulți le-ar oferi, însă aceasta nu este o soluție. Nămolul care este folosit pentru tratamente naturale ar putea fi afectat considerabil de această schimbare a apei, tocmai de aceea, specialiștii fac tot posibilul pentru a evita acest lucru.
Pe malul lacului se pot observa cratere imense, cauzate de lipsa apei. În jur de 50 de metri din întinderea lacului, în care se găseau cantități de apă, au dispărut. Ba mai mult decât atât, în zona respectivă se poate vedea și o barcă ce a rămas blocată în noroi.
Deși reprezentanții ai primăriei își doresc să găsească o modalitate de a evita secarea în întregime, a lacului Techirghiol, acest lucru este imposibil, deoarece este sit Natura 2000 şi Ramsar. Ba mai mult decât atât, îngrijirea lacului Techirghiol intră în atribuțiile Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.