John Bell, un imunolog de la Oxford, a lansat o teorie care dă speranță oamenilor cu privire la atât așteptatul sfârșit al pandemiei de coronavirus.
Profesorul Bell crede că 2021 va debuta cu 2-3 vaccinuri, pregătite pentru distribuţie. Ajungerea la „normalitatea” dinainte de pandemie ține strict de administrarea în masă a acestora.
Citește și: Ce se întâmplă cu vaccinul anti-Covid? România, poziție oficială
Sistemul naţional de sănătate din Marea Britanie a fost deja avertizat de factorii de decizie politică să fie pregătit pentru o campanie e vaccinare începând din luna decembrie a anului curent.
În lume sunt, în prezent, în lucru peste 180 de formule de vaccin însă doar 42 sunt testate pe oameni, iar 20 au ajuns într-o fază avansată de testare. Cele mai bine plasate pentru a intra în curând în uz sunt produsele Pfizer – BioNTech, AstraZeneca – Oxford şi Moderna.
Compania a lucrat cu peste 43 de mii de voluntari cărora li s-au administrat fie două doze de vaccin, fie aşa-numitul placebo – o substanţă cu aspect similar, dar fără niciun efect farmaceutic.
Rezultatele indică faptul că în rândurile celor care au primit vaccinul real infecţia a apărut la mai puţin de 10% subiecţi în timp ce peste 90% dintre cazurile confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 s-au dezvoltat la cei care au primit substanţa fără efect farmaceutic.
Pfizer spune că produsul său a asigurat protecţia pacientului timp de 7 zile după cea de-a doua doză şi timp de 28 de zile după doza iniţială, scrie Antena 3.
Nu rata: Anunțul făcut de Klaus Iohannis! Când va ajunge vaccinul anti-COVID în România