Un fotbalist din naționala României a băgat un porc tranșat în valiză și l-a trimis cu avionul. Stupoare la aeroport. „Bă, dar ce-ai pus în el?”
Constantin Budescu (34 de ani) și Marius Șumudică (52 de ani) au colaborat excelent la mai multe echipe din țară și străinătate. Tehnicianul a povestit, recent, o întâmplare haioasă din perioada în care l-a antrenat pe Budescu la formația saudită Al Shabab.
Constantin Budescu este recunoscut pentru talentul său deosebit. Fire extrem de temperamentală, fotbalistul de la Petrolul Ploiești s-a înțeles mereu excelent cu Marius Șumudică, cei doi colaborând foarte bine la mai multe echipe din țară și străinătate.
Cum a trimis Budescu un porc tranșat în Arabia Saudită
În afara calităților sale tehnice deosebite, Constantin Budescu este recunoscut și pentru faptul că este un adevărat gurmand. Nu de puține ori el a fost ironizat pentru kilogramele în plus pe care le are. Budescu nu a renunțat, însă, la obiceiurile sale culinare nici când a jucat în străinătate.
Marius Șumudică a povestit recent un episod haios care l-a avut în prim plan pe Budescu, în perioada în care colaborau la formația Al Shabab. Mai exact, fotbalistul a tranșat un porc și l-a trimis în Arabia Saudită prin intermediul fiului lui Șumudică. În ciuda faptului că în această țară nu se consumă carne de porc, Budescu nu a întâmpinat probleme în urma gestului său. În plus, Șumudică a vorbit și despre restricțiile la alcool și medicamente atunci când se intră în Arabia Saudită.
„A venit din țară o dată și când i-a dat un geamantan lu’ fi-miu (n.r. la aeroport) a cărat ăla de … «Bă, da’ ce-ai pus în el, mă?». Când colo, Budescu tăiase un porc și îl băgase înăuntru, tranșat. Dar nu, n-am avut probleme. Bine, dacă m-aș duce la un restaurant cu niște carne de porc și i-aș zice „pune-o pe grătar”, și-ar da seama cei de acolo și n-ar accepta.
Sunt restricții și cu alcoolul sau cu medicamentele. Eu am o trusă de medicamente pe care o iau cu mine. De stomac, de durere de cap, de orice se poate întâmpla. Și odată m-au oprit la vamă: „Ce faci?”. Păi zic „sunt medicamentele mele de uz normal”. M-au lăsat să intru cu ele până la urmă”, a spus Marius Șumudică pentru Gsp.ro.
Cum se prepară alcoolul pe piața neagră din Arabia Saudită. „Riști să fii închis”
Dacă în cazul cărnii de porc și a medicamentelor există anumită toleranță din partea autorităților din Arabia Saudită, nu același lucru se întâmplă atunci când este vorba despre alcool. Marius Șumudică a explicat că pe piața neagră din această țară există alcool, acesta fiind, însă, preparat într-un mod rudimentar și deloc sigur. În plus, cine este prins cu alcool, riscă să fie trimis la închisoare.
„Dar la alcool au (n.r. restricții)… Dacă te prinde … Dar pe piața neagră există, auzeam că unii îl prepară în cadă, cumpărau suc din ăsta de mere și …
Da, sunt nigerieni sau nu știu ce nație și îl vând pe piața neagră. Dar îți dai seama că nu știi ce bei … Plus că dacă te-ar prinde … Mai sunt controale între orașe, te trage poliția pe dreapta și dacă te prinde cu așa ceva riști să fii închis. Aici nu există, e toleranță zero, te închid imediat”, a declarat Șumudică.