Un fals preot ține slujbe în Constanța! A fost condamnat în urmă cu patru ani, după un mega-scandal sexual
Nicolae Sima este preotul foarte activ pe rețelele de socializare și care ține nenumărate slujbe în Constanța. A fost condamnat, în urmă cu patru ani, pentru transmiterea sindromului imunodeficitar.
Deși a fost exclus din monahism, în noiembrie 2008, el poartă haine preoțești și umblă și prin spitale pentru a ajuta persoanele, în special copiii, aflate în suferință, după cum susține el, scrie replicaonline.ro. Părintele Macarie, așa cum e cunoscut, ține slujbe într-o biserică ridicată pe un teren scos la vânzare de către ANAF. Contul său de Facebook este plin de postări de la slujbele pe care le ține, iar enoriașii chiar îl apreciază. (CITEȘTE ȘI: UN PREOT FALS CEREA BANI PE REȚELELE DE SOCIALIZARE! A MERS ȘI CU BOBOTEAZA ÎN GALAȚI)
Un fals preot ține slujbe în Constanța! A fost condamnat în urmă cu patru ani, după un mega-scandal sexual
Nicolae Sima a fost judecat pentru transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, de Tribunalul Bucureşti, și condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare. Fostul călugăr a ajuns în atenţia oamenilor legii după ce a întreţinut relaţii sexuale cu un alt bărbat, chiar dacă ştia că este infectat cu HIV. Ulterior, partenerul său de sex l-a înjunghiat pe Sima, fostul călugăr ajungând la spital.
Nicolae Sima a fost cercetat şi în 2012, dată la care a întreţinut relaţii sexuale cu doi minori. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, Nicolae Sima, din Medgidia, a fost stareţ al Mănăstirii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion” din localitatea 23 August, în perioada 1 septembrie 2006 – 2 septembrie 2008, având numele de călugărie Macarie. (NU RATA: FOSTUL PREOT CRISTIAN POMOHACI, CONDAMNAT DEFINITIV. CE AU HOTĂRÂT JUDECĂTORII)
A fost exclus, însă, din monahism, în noiembrie 2008, pentru mai multe capete de acuzare, printre care neascultarea faţă de autorităţile bisericeşti superioare, administrarea cu rea-voinţă şi în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii şi fals şi uz de fals în scopul escrocării bunei credinţe ale închinătorilor şi pelerinilor după ce declarase o icoană a mănăstirii ca fiind făcătoare minuni.