În 9 martie, autoritățile franceze – respectiv Tribunalul Judiciar din Paris – au emis un mandat european de arestare pe numele unui român din județul Prahova. S.F. se află încarcerat, în prezent, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, fiind cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni în cursul anului 2018 și până în luna noiembrie a anului 2019. Infracțiunile au fost comise pe teritoriul Franței, anchetatorii stabilind că a fost vorba despre constituirea unui grup infracțional organizat care avea ca ”obiect de activitate” furtul din camioane. Conform Codului Penal francez, astfel de infracțiuni sunt pedepsite cu 15 ani de închisoare, motiv pentru care s-a cerut extrădarea deținutului român, iar CANCAN.RO site-ul nr. 1 din România, vă prezintă informații în exclusivitate despre acest caz și despre cererea halucinantă pe care românul a adresat-o judecătorilor. (CITEȘTE ȘI: DE CE A FOST ”CONDAMNATĂ” DE FAPT OANA ZĂVORANU ÎNTR-UN PROCES ȚINUT LA SECRET)
Prahoveanul S.F. s-a născut în Ploiești, în anul 1991, este tată a trei copii și, așa cum se menționează în ”scripte”, trăiește bine-mersi din postura de liber profesionist. N-a reușit să termine decât 6 clase, însă asta contează foarte puțin sau mai deloc. Bărbatul are școala vieții și, fiindcă nu i-a plăcut munca, a ajuns la concluzia că trebuie să câștige bani prin cu totul alte metode. Ceea ce, firește, l-a adus în conflict cu legea. (VEZI ȘI: EMISIUNEA „ACCES DIRECT”, MOTIVUL UNUI PROCES. UN MEDIC DIN IAȘI A DAT ÎN JUDECATĂ ANTENA 1 PENTRU CĂ…)
Oamenii absolut normali merg în Franța pentru a admira Turnul Eiffel, castelele magnifice de pe Valea Loarei, muzeul Luvru și alte ”delicii” turistice. Bucătăria franceză este și ea la mare preț, vinurile sunt degustate cu plăcere crescândă și, în general, o călătorie pe meleagurile franceze rămâne o amintire de neuitat. Numai că prahoveanul S.F. s-a decis să treacă în plan secundar turismul, așa că și-a făcut un plan, alături de alți ”descurcăreți” de teapa lui și a trecut la acțiune. (NU RATA: ANDREEA BĂLAN, MESAJ TULBURĂTOR ÎN PLIN PROCES DE DIVORȚ)
În februarie 2019, Oficiul Central de Combaterea a Delincvenței Itinerante din Franța a fost sesizat în vederea unei anchete privind un grup infracțional organizat. Personajele din scenariu erau români, iar activitatea lor consta în furtul din camioane care circulă pe autostrăzile din Franța. În urma anchetei, s-a stabilit și modul de operare al românilor. În timp ce un camion se afla în mișcare, unul dintre ei reușea să se urce în remorcă, apoi ”pasa” marfa ”colegilor” aflați într-un autovehicul lipit de camionul vizat. Polițiștii francezi au spus că – pentru a-și duce la îndeplinire acțiunile infracționale – românii se foloseau de trei sau patru mașini, iar rețeta a avut un succes de proporții. În perioada mai 2018 – noiembrie 2019, grupul de români a reușit să fure mărfuri în valoare de 3,5 milioane de euro.
Numai că specialiștii au avut parte și de o șansă nesperată. Unul dintre autovehiculele folosite pentru furturi a fost abandonat de către infractori, iar ADN-ul lui S.F. a fost descoperit, astfel că identificarea prahoveanului s-a făcut rapid. (CITEȘTE ȘI: SCANDAL ÎN FAMILIA UNUI FOST MINISTRU PSD! NORA ACUZĂ CĂ…)
Prahoveanul care a ”vizitat” Franța doar cu dorința de a reuși să dea lovitură după lovitură și să scoată bani ”frumoși”, alături de alți infractori, a transmis – prin avocatul său – că solicită respingerea cererii autorităților judiciare din Franța, cu atât mai mult cu cât regiunea unde urmează să execute pedeapsa este afectată de criza coronavirusului, nu mai puțin de 1.044 de persoane fiind infectate, înregistrându-se și 21 de decese. Pledoaria avocatului lui S. F. a fost construită în jurul acestei ”chestiuni umanitare”. (VEZI AICI: SOȚUL ALINEI GORGHIU A PIERDUT PROCESUL CU ”REGELE VAGOANELOR”)
Curtea, pe de altă parte, a constatat că S.F. se află în situația prevăzută de art. 97 alin. 1 pct. 18 din Legea nr. 302/2004 republicată, fiind urmărit pentru fapte ce dau loc la predare între statele membre ale Uniunii Europene, fără a fi supuse verificării îndeplinirii condiției dublei încriminări, nefiind incident niciunul dintre motivele obligatorii sau opționale de refuz la predare.
”Avocatul ales (…), având cuvântul pentru persoana solicitată S. F. , solicită să se ia act că inculpatul nu este de acord să fie predat autorităților judiciare franceze motiv pentru care, în principal, solicită să fie respinsă cererea autorităților judiciare din Franța, iar în subsidiar pentru considerentele expuse de clientul său, dar și ținând faptul că, în Franța, Ministerul Sănătății a emis un ordin la data de 09 martie 2020 din care rezultă în regiunea unde urmează să execute pedeapsa persoana solicitată, respectiv în Paris au fost declarate un număr de 1.044 persoane suspectate a fi infectate cu coronavirus și 21 de persoane au decedat, aspect ce împiedică predarea acestuia și impune amânarea predării până când se va clarifica situația. Este o chestiune umanitară ce nu poate fi ignorată și care evident impune cel puțin amânarea predării persoanei solicitate”, se arată în documentele instanței. (NU RATA: MIHĂIȚĂ NEȘU A PIERDUT PROCESUL PENTRU O ”MOȘTENIRE”)
Tentativa de a impresiona judecătorii a fost sortită eșecului, iar prahoveanul urmează, acum, să fie extrădat în Franța pentru a fi judecat și pentru a ispăși pedeapsa pe care o va primi. S.F. riscă până la 15 ani de închisoare, conform Codului Penal francez, pentru infracțiunile comise. Și iată cum criza coronavirusului – folosită pe post de ”scut” de către deținutul din Prahova – nu l-a putut ajuta pe acesta să scape de ”mâna lungă” a autorităților din Hexagon, iar judecătorii români nu au fost sensibilizați.
”Admite solicitarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Judiciar din Paris privind executarea mandatului european de arestare nr. (…) emis la data de 09.03.2020 de autoritățile judiciare din Franța prin care se solicită predarea persoanei solicitate S.F., născut la data de 28.10.1991 în municipiul Ploiești, jud. Prahova, domiciliat în municipiul Ploiești, starea civilă – căsătorit, 3 copii minori, cetățenie română, studii – 6 clase, ocupație – liber profesionist (vând/cumpăr autovehicule), religie creștin-ortodoxă, fără obligații militare, fără reședință în străinătate, cu antecedente penale în România”. (CITEȘTE ȘI: PARANGHELIE MARE ÎN CLANUL CORDUNEANU)
Curtea a mai reținut și faptul că – într-o societate democratică – instanța europeană a statuat că prevederile aplicabile într-un stat trebuie să respecte pe cât posibil valorile unei societăți democratice, în special preeminența dreptului. Dar, pe de altă parte, autoritățile judiciare naționale pot dispune restrângerea libertății de mișcare a unei persoane – cu respectarea necesității proporționalității măsurii și a scopului pentru care aceasta a fost aplicată. De asemenea, Curtea a apreciat că apărarea lui S.F. referitoare la numărul mare de cazuri de infectări cu coronavirus existente în statul francez nu impietează asupra punerii în executare a mandatului european de arestare și nu sunt de natură a amâna predarea persoanei solicitate.
”Ia act că persoana solicitată S.F., în prezent aflat în Centrul de reținere și arestare preventivă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, nu consimte să fie predată către autoritățile judiciare din Franța, în baza mandatului european de arestare nr. (…) emis la data de 09.03.2020 de autoritățile judiciare din Franța, respectiv de Parchetul de pe lângă Tribunalul Judiciar din Paris.
În baza art.104 alin.6 din Legea 302/2004, republicată, autorizează predarea persoanei solicitate S.F. către autoritatea judiciară din Franța, pentru efectuarea urmăririi penale în legătură cu săvârșirea unui număr de 3 infracțiuni, respectiv furturi comise în grup organizat (…) pentru care pedeapsa maximă este de 15 ani închisoare”, se arată în decizia magistraților. (VEZI AICI: ”REGELE BARBUTULUI” DIN ROMÂNIA ÎȘI STRIGĂ DISPERAREA)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)