Un cunoscut artist din Romania are un obicei ciudat inainte de show! „Mananc un ardei iute si beau un pahar de vin rosu”
Inca de cand era doar un adolescent, Octavian si-a dorit sa ajunga tenor. Modelul sau a fost un celebru cantaret de opera din italia, Mario del Monaco, pe care l-a studiat indeaproape. A absolvit cursurile de Canto Clasic din cadrul Conservatorului, iar apoi a pus bazele proiectului Distinto.
„Pasiunea a aparut inca din adolescenta, cand s-a trezit in mine o dorinta nebanuita pana atunci, sa devin tenor! In perioada facultatii, m-am gandit care ar fi modalitatea prin care opera ar putea fi prezentata intr-un mod mai comercial, pentru ca publicul neavizat sa beneficieze. La scurt timp dupa terminarea facultatii, m-am intalnit cu colegii mei, Marius si Mihai, si am pus la cale proiectul Distinto. Astfel a luat nastere primul proiect pop-opera din Romania si , totodata, marea mea pasiune”, a povestit acesta, pentru CANCAN.ro.
CITESTE SI
In anii care au trecut, Tavi, asa cum obisnuiesc sa ii spuna toti cei apropiati, a sustinut numeroase spectacole si, implicit, a deprins si „secretele” acestui domeniu. Asa a descoperit doua trucuri alimentare, foarte utile inainte de concert, care pot inlocui clasicele vocalize.
„Unul dintre avantajele vietii de tenor este acela ca varsta nu este un impediment, ba, din contra, cu cat inaintezi, capeti experienta si maturitate, iar vocea devine din ce in ce mai performanta. Am si cateva obiceiuri culinare pe care le practic, tot pentru voce: consum la masa dinaintea fiecarui concert ardei iute, care de cele mai multe ori inlocuieste clasicele vocalize. Si uneori beau un pahar de vin rosu, in acelasi scop”, ne-a dezvaluit tenorul.
Este casatorit cu Ianna Novac
Octavian Dobrota poate spune ca in familia sa se asculta doar opera. Artistul este casatorit cu soprana Ianna Novac, fosta componenta a trupei A.S.I.A., cu care are si o fetita, pe micuta Erika. Cei doi au colaborat de numeroase ori pana acum, Ianna fiind invitata in multe concerte Distinto.
„Am si cateva obiceiuri culinare pe care le practic, tot pentru voce: consum la masa dinaintea fiecarui concert ardei iute, care de cele mai multe ori inlocuieste clasicele vocalize. Si uneori beau un pahar de vin rosu, in acelasi scop”. Octavian Dobrota
Aiana Dinu