Un copac doborât de vânt s-a prăbușit peste o femeie, la Craiova. Șase județe din sudul țării se află sub cod portocaliu de vânt
Un copac doborât de vântul puternic s-a prăbușit peste o femeie, la Craiova. Potrivit primelor informații, victima, în vârstă de 67 de ani, a fost transportată la spital pentru îngrijiri.
Incidentul s-a petrecut, miercuri, pe Strada Doljului din Craiova, în dreptul blocului G6. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj au transmis că victima este conștientă, dar există posibilitatea să aibă fracturi în urma traumatismelor suferite. (VEZI ȘI: FURTUNILE AU FĂCUT PRĂPĂD ÎN ŢARĂ: STRĂZI INUNDATE, COPACI CĂZUŢI PESTE MAŞINI ŞI PERSOANE RĂNITE)
Vânt de 80 – 90 km/h anunțat în sud
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vânt puternic pentru șase județe din sudul țării (DETALII AICI). Avertizarea este valabilă miercuri, în intervalul orar 12-19.
„În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h”, au precizat meteorologii.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat, la rândul său, măsuri pentru evitarea incidentelor provocate de intensificările vântului.
„Astfel, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, s-au activat grupele operative în cele șase județe aflate sub incidența Codului Portocaliu (ISU Caraș-Severin, ISU Dolj, ISU Giurgiu, ISU Olt, ISU Teleorman și ISU Mehedinți) și s-au luat măsuri pentru asigurarea rezervei de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenție”, au anunțat reprezentanții IGSU.
Recomandările IGSU
„Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, facem un apel pentru populația din zonele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor, să rămână în spații închise care le asigură protecția.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store”, a mai transmis IGSU.