Un celebru bucatar din Romania arunca bomba: “Mancarea ramasa in farfurie se refoloseste!”

De: Cancan
Publicat: 04/10/2015 | 12:09
In cei trei ani de la MasterChef, Petru Buiuca a gatit aproape toate felurile de mancare

Cu siguranta ca fiecare dintre noi a mancat macar o data in viata sa la restaurant sau la o cantina, insa, putini sunt cei care s-au intrebat pana acum ce se intampla cu mancarea lor pana in momentul in care ajunge in farfurie. De cele mai multe ori, chiar daca preparatul final arata bine, se pare ca lucrurile nu sunt chiar asa.

In cei trei ani de la MasterChef, Petru Buiuca a gatit aproape toate felurile de mancare

Petru Buiuca, primul MasterChef din Romania, a facut o serie de dezvaluiri care pot soca pe oricine. Tanarul bucatar a explicat ca, cea mai mare problema este legata de sosurile care insotesc preparatul. Daca acestea nu sunt servite separat, este foarte posibil ca mancarea sa nu fie proaspata.

Sosul e obligatoriu sa fie servit separat

“Cand un sos inabuse mancarea, este clar ca este o problema cu acea mancare gatita. Daca sosul nu vine separat, este o problema cu carnea. Trebuie acoperit ceva si ei fac asta. Si, din pacate, foarte multe sosuri sunt facute din prafuri”, a spus acesta.

Tanarul bucatar ne recomanda sa comandam legume atunci cand mergem la restaurant, pentru a fi siguri ca nu avem probleme

CITESTE SI

Primul castigator MasterChef spune adevarul dupa ani de tacere. Ce sfaturi le da Petru Buiuca concurentilor de la celebrul concurs

Cum a trecut de la cel mai scund din liceu la “mascul feroce”. Primul castigator MasterChef vorbeste deschis despre viata amoroasa

La pranz se recicleaza mancarea

De asemenea, castigatorul MasterChef ne sfatuieste sa evitam sa luam pranzul in restaurant sau la cantina, intrucat acesta este momentul zilei in care riscam sa primim un preparat facut din ceea ce a ramas in ziua anterioara.

“De foarte multe ori, la pranz se recicleaza mancarea. Daca le-a ramas pui de cu o zi inainte, acela va fi folosit la pranz. Daca le-a ramas porc cu o zi inainte, acela va fi folosit la pranz. Exista cantine care asta fac, recicleaza inclusiv mancarea ramasa in farfuria clientului”, a declarat Petru, pentru CANCAN.ro.

Petru are intotdeauna grija ca preparatele lui sa fie cat mai proaspete

Cel mai sigur- comanzi legume

Pentru a evita orice situatie neplacuta, bucatarul originar din Constanta ne recomanda ca atunci cand nu cunoastem restaurantul in care luam masa, sa optam pentru legume. Cartofii prajiti, spre exemplu, sunt un preparat care nu poate ridica probleme.

“Legumele nu ai cum sa le ratezi. Cartoful este o alegere buna. Cartofii prajiti se vand des si este foarte greu sa ratezi calitatea. Ar trebui sa evitam vinetele, pentru ca nu sunt gatite bine. Daca nu pare restaurant de peste, nu comanda peste. In 90% din cazuri este congelat”, a dezvaluit primul MasterChef din Romania.

Petru ne-a marturisit ca in bucatariile restaurantelor sunt foarte multe probleme

Frigiderul- salvarea restaurantelor si un pericol pentru client

Motivul principal pentru care exista numeroase probleme in restaurantele din Romania este, dupa parerea lui Petru, existenta prea multor frigidere, in care se depoziteaza pe termen foarte lung alimentele. “Avantajul numarul 1 al majoritatii restaurantelor din Romania este ca au foarte multe frigidere. Exista restaurante care au un aragaz clasic si cinci frigidere”, a marturisit Petru Buiuca.
 

Aiana Dinu

This browser does not support the video element.