Un bărbat și-a lăsat bicicleta, legată, pe prima stradă smart din Cluj-Napoca. Ireal ce a găsit în locul ei, când s-a întors
În anul 2020, primarul orașului Cluj-Napoca anunța faptul că prima stradă smart din țară a fost finalizată. Mai cu seamă, este vorba despre strada Molnar Piuariu din oraș. Fusese realizată cu finanțare europeană, dispunând de un spațiu public modern. Recent, un bărbat și-a lăsat bicicleta, legată în spațiul respectiv, însă odată ce s-a întors la punctul în care își lăsase vehiculul, a avut parte de o surpriză neplăcută. Detaliile sunt mai jos.
În urmă cu trei ani, locuitorii orașului Cluj-Napoca erau anunțați că prima stradă smart din țară a fost finalizată. La momentul acela, s-a vorbit despre proiectul realizat cu finanțare europeană prin care s-a oferit cetățenilor un spațiu public modern. Este vorba despre strada Molnar Piuariu. În zona des circulată, un bărbat și-a lăsat bicicleta, legată, însă a avut parte de o surpriză, odată ce s-a întors la ea.
Deși credea că este cea mai sigură stradă din oraș, a avut surpriza să descopere că bicicleta îi fusese… dezmembrată! Bărbatul din Cluj-Napoca a mai găsit doar cadrul legat de suport, pe stradă. Hoții îi furaseră nu doar roțile, ci și pedalele, așa cum se poate observa în imaginea de mai jos.
Molnar Piuariu, prima stradă smart din Cluj-Napoca
În anul 2020, primarul orașului Cluj-Napoca anunța faptul că a fost finalizată prima stradă smart din țară. Strada Molnar Piuariu devenise „spațiu public modern, «verde», adaptat la realitățile tehnologice și de mobilitate urbană actuale”.
„Prima stradă smart din România a fost realizată de Primăria Cluj-Napoca cu finanțare europeană și dispune de toate facilitățile unui spațiu public modern, «verde», adaptat la realitățile tehnologice și de mobilitate urbană actuale. (…)
Proiectul cuprinde tronsonul dintre străzile Fabricii de Zahăr și Dâmboviței, inclusiv intersecția cu strada Teleorman și a fost realizat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, respectiv bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Valoarea totală a investiției este de 5.900.627,28 lei (cu TVA).
Primăria Cluj-Napoca are în vedere realizarea de astfel de proiecte de regenerare urbană în toate cartierele orașului, în concordanță cu SIDU – Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană”, se arăta în mesajul primarului, în iulie 2020.
Sursă foto: Știri de Cluj