Un bărbat din Rădăuți a mâncat gogoșari în oțet, iar acum este internat în spital și diagnosticat cu… botulism
Un bărbat din Rădăuți a mâncat gogoșari în oțet, iar acum se află internat în spital. A fost diagnosticat cu botulism, boală extrem de gravă care duce, de cele mai multe ori, la decesul pacientului. Conform Observator TV, bărbatul a fost internat de urgență la Terapie Intensivă,. cauza fiind… gogoșarii în oțet pe care i-a cumpărat de la un supermarket din Rădăuți. Direcția de Sănătate Publică Suceava a dispus suspendarea temporară de la vânzare a lotului respectiv.
Directorul interimar al DSP Suceava, Liliana Grădinariu, a declarat că, inițial, pacientul a fost internat la Spitalul Municipal Rădăuți. Ulterior a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Suceava.
Ea a arătat că lotul suspect de gogoșari în oțet la borcan din magazinul din Rădăuți a fost blocat la vânzare și că s-au recoltat probe atât din produs, cât și probe biologice de la pacient.
CITEȘTE ȘI: ELEVĂ DE LICEU DIN HUNEDOARA, SPITALIZATĂ DUPĂ CE A FOST BĂTUTĂ DE FRATELE UNEI COLEGE
Un bărbat din Rădăuți a mâncat gogoșari în oțet, iar acum este internat în spital. Botulismul, una dintre cele mai periculoase boli
Botulismul este o boală rară, paralitică ce poate deveni fatală, generată de toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum. Boala se manifestă prin lipsa puterii, vedere încețoșată, stări de oboseală și dificultăți de vorbire. Acestea pot fi urmate de o slăbiciune a mușchilor brațelor, pieptului și picioarelor. Boala nu afectează, de obicei starea de conștiență și nu cauzează febră.
Botulismul poate apărea în moduri diferite. Sporii bacteriei sunt comuni, atât în apă cât și în sol. Ei produc toxina botulinică atunci când sunt expuși la niveluri scăzute de oxygen și anumite temperaturi. Botulismul alimentar apare atunci când sunt consumate alimente ce conțin toxina. Botulismul sugarilor apare atunci când bacteria se dezvoltă în intestine și se eliberează toxina.
De obicei, acest lucru se întâmplă doar la copiii cu vârste sub 6 luni, după această vârstă este dezvoltată imunitatea. Botulismul plăgilor este întâlnit cel mai des în cazurile de injectare drogurilor de stradă. În această situație, în absența oxigenului, sporii pătrund în rană și eliberează toxina.
Nu este transmisibil de la om la om. Confirmarea diagnosticului este efectuat prin descoperirea toxinei sau bacteriei la persoana în cauză.
CITEȘTE ȘI: MISTERELE MORȚII TINEREI DE 17 ANI CARE A FOST GĂSITĂ SPÂNZURATĂ