Un bărbat din Ploieşti şi-a cumpărat 3 apartamente cu 135.000 de euro, dar n-a ajuns să locuiască în niciunul. Ce a descoperit, când a mers să-şi vadă casele
Țeapa ireală pe care și-a luat-o un bărbat din Ploiești. A cheltuit 135.000 de euro pe 3 apartamente și n-a ajuns să locuiască în niciunul. A avut parte de un șoc în momentul în care a mers să-și vadă casele.
Un bărbat din Ploiești a avut parte de păcăleala vieții. Din nefericire nu a fost singurul. Zeci de persoane au căzut în plasa unor dezvoltatori imobiliari din Prahova. „Oamenii de afaceri” le-au cerut banii pe apartamente în schimbul unor contracte care prevedeau doar promisiunea de vânzare. Disperați că au plătit bani buni pentru locuințe, păgubiții s-au trezit că apartamentele au fost vândute altor persoane. Procurorii spun că la escrocherie ar fi luat parte și un avocat, notează observatornews.ro.
Dezvoltatorii imobiliari sunt acuzați că și-au păgubit clienții cu peste un milion de euro. După o noapte întreagă de audieri, cei doi au fost reținuți. Printre inculpați se regăsesc și un notar şi un avocat, care sunt bănuiți de complicitate.
Dezvoltatorii imobiliari au făcut 1 milion de euro din țepele pe care le-au dat
Conform probelor strânse de procurori, între anii 2016 și 2022 dezvoltatorii au convins 16 persoane să semneze contracte de promisiune de vânzare a unor apartamente care se aflau în construcție. Păgubiții au scos din buzunare mai bine de un milion de euro. Oamenii nu au avut bănuieli că ar fi ceva ilegal, pentru că notarii de casă ai dezvoltatorilor parafau actele. Documentele nu au ajuns niciodată la cadastru. Așa au reușit escrocii să vândă altor persoane apartamentele rezervate.
Cei doi dezvoltatori imobiliari sunt mamă și fiu. Este vorba despre Mărioara și Mihai Lupu, care au ridicat două ansambluri imobiliare în sudul Ploieștiului. Au vândut apartamente la prețuri mici, 43.000 de euro pentru un apartament de două camere, motiv care a dus la o cerere mare.
Un bărbat care a cumpărat trei apartamente a avut parte de șocul vieții lui. A scos din buzunar mai bine de 135.000 de euro și a rămas fără case.
„O sută şi. 136.500, plus un comisiun de 500 de euro. Avea perdele la geam, uşile erau încuiate şi deja erau montate contoarele de înregistrare a consumului de gaz şi de curent electric”, a declarat unul dintre păgubiți.
Din nefericire, cazul nu este singular. Ploieșteanul nu a fost singurul care a găsit proprietari noi în apartamentele promise.
„M-am trezit că sunt înștiințat de vecini că ar vedea lumină, ne-am mutat noi acolo? Se circulă, se nu ştiu ce.”, a mărturisit un alt păgubiut.