George D., din Medgidia, se află într-o aprigă dispută cu Poliția. El a făcut plângere împotriva Procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției solicitând anularea acestuia.
Pe scurt, el cere înlocuirea amenzii care i-a fost aplicată de oamenii legii cu avertismentul. George D. a precizat că în data de 02.04.2020, ora 00:20, a fost amendat de către Poliția Medgidia cu suma de 3.000 de lei, pentru că ar fi tulburat ordinea și liniștea locatarilor. El ar fi folosit o boxă portabilă pe care a dat-o la volum maxim în imobilul său situat într-un cămin de nefamiliști, potrivit replicaonline.ro. (CITEȘTE ȘI: AU ÎNCEPUT SANCȚIUNILE. UN PATRON DE BAR A FOST AMENDAT CU 6.000 DE LEI DE POLIȚIE. CE RESTRICȚII A ÎNCĂLCAT)
Bărbatul susține că, pe 1 aprilie 2020, fiind singur și deprimat din cauza izolării pe timpul stării de urgență a vrut să asculte muzică. Nu a vrut să deranjeze pe nimeni si nu a realizat că deranjează vecinii, spune el, mai mult, ar fi oprit sonorul sau ar fi dat volumul mai încet dacă vecina l-ar fi atenționat că o deranjează. Doar că femeia a sunat direct la 112, iar echipajul sosit acolo l-a amendat cu 500 de lei. George mai spune că, după plecarea agentului contestator, i-ar fi reproșat vecinei că apelat la Poliție, în loc să-l atenționeze direct pe el. ”Asta nu e tot, să vezi că o să mai primești și alte amenzi”, i-ar fi spus apoi vecina. Și așa s-a întâmplat: s-a trezit cu o amendă de 3.000 de lei! (NU RATA: INCREDIBIL! CU CE SUMĂ A FOST AMENDAT UN ȘOFER DIN BUCUREȘTI, DUPĂ CE A ARUNCAT CHIȘTOCUL PE GEAM: „VORBIȚI SERIOS?”)
George D. susține că imediat după plecarea polițistului la prima constatare (atunci când a fost amendat cu 500 de lei), vecina a mai sunat o dată la 112, reclamând același lucru, deși după prima sesizare nu a mai dat drumul la muzică, astfel că nu se face vinovat de săvârșirea presupusei contravenții. În acest proces verbal ora consemnată a fost 00:20, la circa o oră după întocmirea primului proces verbal, dar a doua zi, și că de data aceasta organul de poliție nu s-a mai deplasat la domiciliul său, ci după relatarea telefonică a vecinei a întocmit procesul verbal, în care la rubrica ”martor” nu a mai semnat nimeni și nici nu s-a menționat că nu există martori și nici contravenientul nu a semnat.
Instanța a admis plângerea contravențională. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel.