Antreprenorii români încearcă din răsputeri să reziste pe piață, astfel că mulți dintre ei vin cu idei inedite. Un bărbat din Maramureș a reușit să pună pe picioare un business extrem de apreciat de clienți, în special de iubitorii de fructe.
Într-o lume în continuă evoluție tehnologică și economică, antreprenorii caută neîncetat noi oportunități de afaceri care să le ofere succes și rentabilitate. În căutarea unor idei inedite și profitabile, oamenii explorează diverse domenii și tendințe pentru a-și pune în aplicare planurile de afaceri.
Fie că este vorba despre tehnologie avansată, industria alimentară sau servicii personalizate, antreprenorii sunt motivați să găsească soluții creative care să răspundă nevoilor și dorințelor clienților. De asemenea, caută să identifice nișe neacoperite sau să îmbunătățească produse și servicii existente, având în vedere cererea tot mai mare pentru eficiență.
Un agricultor din Târgu Lăpuș, județul Maramureș, a venit cu o idee care i-a cucerit imediat pe iubitorii de căpșuni.
Într-o fermă din județul Maramureș, un antreprenor a introdus o strategie unică: fiecare client are oportunitatea de a cumpăra căpșuni cu o reducere de 30% dacă le culeg singuri. Ideea a fost primită cu mult entuziasm de părinți, dar mai ales de cei mici. Copiii își demonstrează priceperea la cules, iar printre rândurile de căpșuni, cei mici se distrează și se bucură de această activitate. Mai mult decât atât, clienții beneficiază și de reduceri, plătind doar șapte lei pe kilogram, cu trei lei mai puțin decât dacă le-ar fi cumpărat gata culese.
„Am ales această variantă de cumpărături datorită calităţii fructelor şi pot să-mi aleg ceea ce îmi doresc. E mai potrivit. Mai pot să gust. Iar preţul este destul de acceptabil”, a declarat o clientă, pentru observatornews.ro.
Această inițiativă inedită oferă o experiență plăcută și interactivă pentru toți cei implicați. Clienții se bucură de căpșuni proaspete și de o reducere semnificativă, în timp ce agricultorii atrag mai mulți clienți și generează un interes crescut pentru produsele lor.
„Am preferat să culegem singuri pentru că ne plac foarte mult. Sunt foarte gustoase. Şi copiilor le place foarte mult să culeagă şi să mănânce căpşune”, a mai declarat un alt client.
Dorin Leşe, proprietarul plantației, susține că ideea i-a venit după ce a constatat că nu are personal îndeajuns pentru a face față recoltei.
„Această idee mi-a venit deoarece sunt foarte mulți căpşuni acum pe rod. Nu avem personal suficient. S-au copt mulţi căpşuni dintr-o dată” , a mărturisit Dorin Leșe, pentru sursa citată.
Acest model de afacere încurajează interacțiunea directă între producător și consumator, promovând astfel transparența și sustenabilitatea în industria căpșunilor din Maramureș.
VEZI ȘI: Liviu Ganea s-a reinventat! Ce afacere de succes are fostul jucător de fotbal din Liga 1