Un bărbat din Iași s-a sinucis după ce a fost diagnosticat cu o boală cumplită. Ce i-a spus fiului său cu 2 săptămâni înainte să își pună planul în aplicare
Județul Iași este zdruncinat de încă o tragedie. Un bărbat s-a sinucis la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu o boală cumplită. Fiul său a fost cel care i-a descoperit trupul și, deși, un echipaj medical a ajuns cu elicopterul SMURD în Răducăneni, nu s-a putut face nimic ca să fie adus la viață. Rudele și apropiații sunt șocați de gestul extrem la care a recurs ieșeanul, iar băiatul lui a povestit cu lacrimi în ochi polițiștilor ce i-a mărturisit acesta cu două săptămâni înainte să își pună planul în aplicare.
Un bărbat din județul Iași s-a sinucis după ce a fost diagnosticat cu o boală cumplită
Tânărul și-a găsit tatăl sprânzurat pe proprietatea sa ieri, în jurul prânzului și a sunat disperat la serviciul unic de urgență 112. Autoritățile de la Iași au decis ca un elicopter SMURD să decoleze imediat spre localitatea Răducăneni. Ajunse la fața locului, cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, inima bărbatului nu a mai pornit… Decesul a fost pronunțat la fața locului.
În vârstă de 63 de ani, ieșeanul aflase de ceva vreme că suferă de o maladie grea, iar în urmă cu două săptămâni, el i-a vorbit fiului său despre gândurile negre pe care le are, relatează publicația bzi.ro.
“Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 despre faptul că un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost găsit spânzurat. În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au declarat reprezentanții din cadrul IPJ Iași, potrivit sursei citate mai sus.
În cursul zilei de ieri, trupul bărbatului a fost ridicat de la Răducăneni și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru autopsie.
Medicii ieșeni au tras un nou semnal de alarmă după această tragedie
Specialiștii susțin că s-a înregistrat o incidență crescută a suicidului, a problemelor din cauza consumului de alcool, a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune.
“Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insectid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme.
În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic, pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, în cazul substanțelor corozive și a administrării de „antidoturi” precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, acestea pot crește absorbția toxicelor, ducând la forme severe de intoxicații”, au explicat medicii din Iași.
Sursa foto: bzi.ro