Povestea unui român din Florești, Cluj-Napoca, este una de-a dreptul ireală. La fel ca alți zeci de mii de cetățeni, bărbatul și-a cumpărat o locuință în Florești, una dintre cele mai mari și mai bogate comune din România.
Zeci de mii de români au crezut că este super avantajos să își cumpere o locuință în Florești, comună care a devenit cartier al zonei metropolitane Cluj-Napoca. Din păcate, visul lor s-a transformat într-un coșmar. Vorbim despre ore întregi pierdute în haosul din trafic și printre betoane.
Un român care și-a cumpărat, de asemenea, casă în Florești și-a extins curtea pe jumătate din stradă. Bărbatul are un motiv întemeiat, întrucât și-a făcut cadastrul înainte de dezvoltarea comunei. Din acest motiv, autoritățile nu au nicio putere.
Un material din seria Coșmar Residence prezintă una dintre problemele cu care se confruntă autoritățile din Florești. Un cetățean, care a decis să își cumpere o casă în acea zonă, și-a făcut cadastrul înainte ca zona să înceapă să se dezvolte. Din acest motiv, autoritățile nu au cum să rezolve problema străzii. Care este problema? Una de râs. Bărbatul și-a amplasat gardul pe jumătate din banda drumului.
,,Aici e un proprietar care şi-a cadastrat terenul înainte de dezvoltare şi nicicum nu a vrut să îşi retragă gardul pe aliniamentul actualei străzi”, a declarat Horia Sulea, fost primar în Florești, potrivit observatornews.ro.
Traiul în Florești a devenit aproape imposibil. Tot mai mulți cetățeni se plâng de condițiile ,,ca la sat” în care trăiesc. Străzile și centrul comunei sunt un adevărat haos, localnicii fiind nevoiți să se plimbe printre betoniere, zgomote de picamer și macarale.
,,Practic nu avem infrastructură, nu avem drumuri, nu avem canalizare funcţională. Suntem îngrămădiţi aici. Credeam că lucrurile or să meargă spre bine, dar merg înspre rău”, este declarația lui Daniel Meze, unul dintre proprietarii din Florești, potrivit sursei citate mai sus.
Primăria a decis să reducă substanțial numărul autorizațiilor de construcție. Astfel, în ultimii doi ani, ele au fost reduse la jumătate.
,,În momentul exploziei demografice nu s-a ţinut cont de reguli clare pentru momentul acela, iar ulterior regulile nu prea au mai existat şi atunci au apărut aceste sincope, aceste discrepanţe,…aici puteai ceva, acolo altceva… şi a apărut această prostie urbanistică”, a fost explicația lui Bogdan Pivariu, primarul din Florești, după cum citează sursa amintită.
CITEȘTE ȘI – ULUITOR! UN CAL, FOTOGRAFIAT ÎN BALCONUL UNEI CASE DIN FLOREȘTI