Nu puțini sunt cei care visează să se trezească peste noapte cu sume frumoase în cont, fără să facă nimic. Deși mulți ar spune că e imposibil, iată că nu-i chiar așa. Un bărbat a povestit pe internet cum un amic de-al lui, angajat la o firmă din Fălticeni, a găsit în contul său nu mai puțin de 10.000 de lei. Ce mesaj scria la detaliile tranzacției?
Un român s-a trezit peste noapte cu suma de 10.600 de lei în cont. La detaliile transferului era specificat faptul că ar fi vorba despre o primă pentru conducere. Ei bine, bărbatul nu era vreun lider în firma respectivă, ci un simplu angajat. Tocmai din acest motiv a picat varianta potrivit căreia ar fi primit banii pe merit. Acesta ar fi decis să păstreze suma respectivă și să nu se atingă de ea până nu va cere sfatul altora. Ce-i drept, nu doar prietenul său l-a sfătuit să meargă la HR, ci și foarte mulți internauți.
CITEȘTE ȘI: 2000 DE LEI PE LUNĂ DE LA STAT PENTRU ACEȘTI ROMÂNI! CE CONDIȚIE TREBUIE SĂ ÎNDEPLINEASCĂ
„Un prieten de familie s-a trezit ieri cu 10.600 de lei în cont. Omu’ meu lucrează la o firma în Fălticeni, deci nu va închipuiți că o arde prin B, BV, IS sau TM cu adevărații corporatiști.În cont, la detalii, îi apare doar atât: Primă manageri SS trimestrul 3. Faza e… Nu-i manager. Are funcție de execuție în contract, nu conducere. Pe lângă asta, nu i-a zis nimeni de o asemenea primă. El primea prin decembrie vreo 1.500 lei maxim.
O singură dată a luat 2000 de lei în 2019.Amu’… Ne-am discutat și noi la cafea. Eu i-am zis să întrebe la HR și să vadă care-i faza. El a zis că i-ar prinde banii. A rămas că momentan nu se atinge de ei.Na, acu’ ziceți voi. Ce-i de făcut? O poate mierli? Context util: sunt vreo 80-90 de angajați.
El se are bine cu toți superiorii că-s puțini. Nu există VP sau alte titluri de astea pompoase. Lucrează acolo de prin 2016. Ce e de făcut? Sa vorbească la HR si să întrebe de suma respectivă. E clar că dacă nu sunt banii lui, trebuiesc înapoiați, nu?„, se arată în postarea făcută pe Reddit.
Postarea a devenit virală în mediul online, iar internauții nu s-au putut abține de la comentarii. Mulți au fost cei care l-au sfătuit să returneze banii, până când Poliția nu va intra pe fir. Unii au trecut prin situații asemănătoare, însă au restituit fără să stea pe gânduri suma respectivă.
„Intră poliția mai târziu pe fir. Simplu, returnezi banii, adică verifici dacă nu e greșeală cu HR, dacă nu e, îi păstrează bravo lui, dacă aia zic că e greșeală returnează banii, nu o face, intră poliția și tot va fi executat silit și cu dosar. Scrie clar în lege că un bun găsit trebuie returnat, nu suntem copii să bage: ce am găsit al meu să fie”, este un comentariu.
„Eu am pățit o faza asemănătoare, pentru orele suplimentare lucrate am primit prea mulți bani, cu vreo 7000 de lei în plus, deci mi-am dat seama că ceva e greșit. Dacă era 100-200 de lei în plus nu aș fi observat.Am anunțat eu la HR pentru că nu mă simțeam bine să îi păstrez, să trăiesc cu frică că peste x luni sau ani o să mă caute să dau banii înapoi.
S-a dovedit că au calculat greșit orele suplimentare pentru mai mulți colegi (deci oricum s-ar fi aflat) și ne-a rugat ori să îi trimitem pe toți înapoi ori să îi trimitem în rate pe x luni, cum ne e mai bine (cred că am semnat și ceva acte, nu mai știu). Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă refuzai să îi trimiți dar bănuiesc că rezolvau cu banca și te concediau. Eu nu m-aș riscă să îi păstrez.”, a scris altcineva.
„Plângere penală pentru însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare asupra lui. Dacă banii nu îi erau destinați, dar au ajuns din eroare la el, el are obligația să îi restituie în termen de 10 zile. Dacă îi folosește înainte de împlinirea acelui termen infracțiunea se consumă la momentul folosirii banilor, altfel la împlinirea termenului de 10 zile.”, a scris altcineva.