Un bărbat a murit, după ce a mâncat acest produs de la McDonald’s. Alte 10 persoane au ajuns la spital de urgență

Publicat: 23/10/2024 | 10:45

O persoană a murit și zece au fost spitalizate în urma unei toxiinfecții alimentare provocate de E. coli, după ce au mâncat la McDonald’s. În total, 49 de persoane din zece state americane s-au îmbolnăvit. 

Persoana care a murit a fost descrisă ca fiind “mai în vârstă”. Un copil a fost spitalizat cu complicații renale grave, au anunțat oficiali din sistemul medical din Statele Unite, conform ASSOCIATED PRESS.

Infecțiile au fost raportate între 27 septembrie și 11 octombrie, în  statele Colorado, Iowa, Kansas, Missouri, Montana, Nebraska, Oregon, Utah, Wisconsin și Wyoming. Colorado are cele mai multe cazuri, 26, urmat de Nebraska cu nouă.

Ce au povestit victimele

Toți cei care s-au îmbolnăvit și au fost intervievați au declarat că au mâncat la McDonald’s înainte de a se îmbolnăvi și majoritatea au menționat că au mâncat hamburgeri Quarter Pounder.

Pe lângă Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC), cazul este investigat și de Departamentul de Agricultură al SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și oficiali din domeniul sănătății.

Nu a fost identificat un anume ingredient ca fiind cauza, dar anchetatorii se concentrează pe ceapă și pe carnea de vită. O investigație preliminară a Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) sugerează că ceapa feliată servită pe burgeri ar fi o sursă probabilă de contaminare. La rândul său, Departamentul de Agricultură investighează chiftelele de hamburger ca o posibilă sursă de E. coli.

(Citește și: Motivul real pentru care Viviana Sposub a renunțat la televiziune. Din ce face bani în prezent)

Ce au spus reprezentanții McDonald’s

Într-o declarație, oficialii McDonald’s au spus că descoperirile inițiale sugerează că o parte dintre cazuri ar fi legate de ceapa provenită de la un singur furnizor. Compania a oprit distribuția cepei tăiate și a eliminat temporar Quarter Pounder din meniurile din statele afectate și, de asemenea, în porțiuni din statele Idaho, Nevada, New Mexico și Oklahoma.

„Luăm siguranța alimentară extrem de în serios și este lucrul corect de făcut”, afirmă declarația McDonald’s.

Ce e E. coli și ce boli poate provoca

Bacteriile E. coli se găsesc în intestinele animalelor. Infecțiile cu E. coli pot provoca boli severe, inclusiv febră, crampe stomacale și diaree cu sânge.

Tipul de bacterie implicat în acest caz, E. coli O157:H7, provoacă aproximativ 74.000 de infecții în SUA în fiecare an, ducând la peste 2.000 de spitalizări și 61 de decese. Infecțiile sunt deosebit de periculoase pentru copiii mai mici de 5 ani și pot provoca insuficiență renală acută.

(Citește și: Tragedia care l-a marcat pe Dan Diaconescu în închisoare: ”Eram ca și mort!”)