O femeie a fost sancționată pentru că stătea pe o bancă într-un parc pentru copii. Ce spun oamenii legii
O femeie a fost sancționat pentru că stătea pe o bancă dintr-un parc pentru copii. Polițiștii au descris întreaga scenă pe Facebook și au explicat că femeia depășise limita de vârstă pentru a putea sta pe banca respectivă.
În postarea pe care au făcut-o, oamenii legii au explicat faptul că femeia încălcase legea și a fost sancționat potrivit acesteia, arată bzi.ro
” Polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare au depistat o persoană care nu respectă limita de vârstă prevăzută pentru accesul în parcul de joacă pentru copii.
În acest context, au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform • H.C.L. Iași. nr. 338/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcționare a spațiilor de joacă pentru copii aflate pe domeniul public din Municipiul Iaşi.”, se arată în comunicatul poliției.
VEZI ȘI IMAGINI ȘOCANTE! DOUĂ FETE S-AU BĂTUT CU PUMNII ŞI PICIOARELE, CHIAR ÎN SALA DE CLASĂ
Ce spune regulamentul spaţiilor de joacă pentru copii
Decizia de sancționare a femeii este una corectă din punctul de vedere al unei Hotărâri ale Consiliului Local Iași care precizează că limita de vârstă pentru a putea sta în locul respectiv este de maxim de 14 ani.
Art.1. – Se aprobă ,, Regulamentul de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă pentru copii de pe raza Municipiului Iaşi “ – anexa nr. 1, ce face parte integrantă din prezenţa hotărâre;
Art.2.- Se împuterniceşte Poliţia Comunitară pentru constatarea şi sancţionarea actelor de vandalism şi pentru respectarea ,, Regulamentului de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă pentru copii” de către cetăţeni şi asociaţiile de proprietari.
- – program de funcţionare 8.00 – 21.00
- – limită de vârstă maxim 4÷14 ani
- – însoţirea copiilor mai mici de 10 ani de către adulţi
- – păstrarea curăţeniei
- – interzis accesul cu câini şi biciclete
- – interzis consumul de băuturi alcoolice, actele de
- – vandalism
- – interzis scuturatul covoarelor
- – interzis mutarea mobilierului urban: bănci, coşuri
- – interzis distrugerea echipamentelor, a împrejmuirii
- – interzis staţionarea persoanelor în grupuri, pentru alt motiv decât cel de agrement.