Informații de ultimă oră! A fost depistat primul caz de infectare cu variola maimuței în România. Un tânăr în vârstă de 26 de ani se află sub supraveghere medicală. Boala i-a debutat în urmă cu patru zile.
Un tânăr în vârstă de 26 de ani din București a fost depistat pozitiv la variola maimuței. Partenerul bărbatului călătorise în mai multe țări din Europa, chiar în zonele în care există numeroase cazuri de persoane care sunt infectate cu acest virus.
Tânărului bucureștean i-au fost făcute analize în laborat, iar anamneza arată faptul că partenerul acestuia călătorise în mai multe zone în care rata de infectare cu variola maimuței este crescută. Investigația epidemiologică este derulată de DSP București. Starea de sănătate a bărbatului este bună, iar acesta s-a prezentat la spital noaptea trecută, arată stirileprotv.ro.
Boala i-a debutat în urmă cu patru zile. Acesta primește tratament simptomatic și se află în izolare, potrivit oficialilor din Sănătate.
Numele ”variola maimuței” este oarecum înșelător, deoarece este un virus care circulă cel mai adesea la mamifere mici din Africa, cum ar fi șobolanii, despre care se crede că sunt rezervorul bolii. Cu toate acestea, poate infecta și maimuțele. Leziunile și umflăturile vizibile ale afecțiunii pe un grup afectat de primate de cercetare în 1958 au dus la acest nume.
Variola maimuței este o infecție virală rară care se poate răspândi la om și care face parte din aceeași familie virală cu variola, căreia i se atribuie, doar în secolul trecut, moartea a 300 până la 500 de milioane de oameni.
Vezi și AVERTISMENTUL TRANSMIS DE BILL GATES ÎN LEGĂTURĂ CU VARIOLA MAIMUȚEI: ”TREBUIE SĂ NE PREGĂTIM”
În cazul infecției la om, simptomele bolii includ febră, dureri de cap, umflături, dureri de spate, dureri de mușchi și stare generală de epuizare. După ce febra scade, apare o iritație la nivelul pielii, care debutează mai întâi pe față și se extinde apoi pe restul corpului, mai ales pe palme și pe tălpi.
Iritația provoacă mâncărimi puternice și trece prin diferite stadii înainte de forma coajă și a se desprinde de pe piele. În urma leziunilor rămân cicatrici.
Sursă foto: Pixabay