BENEFIC. Uleiul de masline reduce colesterolul Inca din cele mai vechi timpuri, acest ulei era considerat un produs miraculos in ceea ce priveste sanatatea si frumusetea. Datorita nutrientilor pe care ii contine, uleiul de masline este indicat in prevenirea a numeroase afectiuni. Mona Bica Uleiul de masline a fost considerat, din cele mai vechi timpuri, o adevarata „licoare” miraculoasa. In Grecia Antica, femeile, dupa ce se imbaiau, se ungeau cu ulei de masline pe piele si par pentru a fi mai frumoase, iar egiptencele amestecau carbune cu acest ulei pentru a se farda. In prezent, uleiul de masline este utilizat atat in gastronomie cat si in industria cosmetica, datorita proprietatilor sale extraordinare. Este important de stiut ca uleiul de masline contine acizi grasi nesaturati, cum ar fi omega-3 si omega-6, vitamina A, complexul de B-uri, vitaminele E si K. Obtinut prin presarea la rece a maslinelor, acest ulei, care ajuta la regenerarea tesuturilor, previne aparitia cancerului si impiedica depunerile de grasime pe peretii vaselor de sange. Aceasta adevarata licoare miraculoasa reduce colesterolul „rau”, care, din cauza ritmului de viata actual, a devenit o problema mondiala. Utilizati ulei de masline atat la salate, cat si la prepararea mancarurilor.
Uleiul de masline are si un efect laxativ, ajutand de asemenea la drenarea ficatului si bilei, protejeaza stomacul si incetineste procesul de imbatranire. Cercetatorii spa-nioli au constatat ca uleiul de masline previne aparitia cancerului de colon, fiind la fel de eficient ca si carnea de peste, cunoscuta ca aliment care previne aparitia acestei boli teribile. In ceea ce priveste utilizarea acestuia in industria cosmetica, uleiul de masline este benefic pentru intarirea unghiilor, dar catifeleaza si pielea mainilor si a buzelor. Mastile cu ulei pentru par previn degradarea acestuia, hranind firul de par. Se pot face si masti pentru ten, iar cateva picaturi de ulei de masline in baie catifeleaza si hidrateaza pielea.