Ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui? Care este mai sănătos, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic
Dr. nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre diferențele dintre uleiul de măsline și cel de floarea soarelui, oferind sfaturi importante tuturor care vor să țină la siluetă sau la sănătatea lor. Specialista în nutriție a explicat pe șleau care este mai sănătos și mai bun de consumat, dar și care este de evitat.
Uleiul de floarea soarelui sau cel de măsline sunt des folosite în preparatele făcute de gospodine, însă nu toate știu ce proprietăți au. Există mai multe diferențe între uleiul de măsline și cel de floarea soarelui, iar unul dintre ele este chiar de evitat. Dr. nutriționist Mihaela Bilic a venit cu explicații interesante în acest caz, vorbind pe șleau celor care o urmăresc în mediul online despre cum ne afectează silueta și sănătatea uleiul de măsline și cel de floarea soarelui.
Care ulei este mai sănătos, în opinia nutriționistei Mihaela Bilic
Specialista în nutriție a ținut să precizeze că din punct de vedere caloric, ambele sunt identice. Adică, o lingură de ulei într-o salată, indiferent dacă este de măsline sau floarea soarelui, are o sută de calorii. Totuși, medicul spune că uleiul de floarea soarelui este și inflamator, pe lângă faptul că are multe calorii și ne afectează silueta.
„Ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui? Ce diferențe avem între ele? Aici (n.r ulei de măsline) acizi grași esențiali, omega 9, acidul oleic, aici (n.r floarea soarelui) aici grași esențiali, omega 6. Ăsta este inflamator, ăsta este proinflamator. Din punct de vedere rezistență la prăjire, aici avem punct de ardere foarte înalt, este stabil, însă schimbă gustul mâncării pe care o prăjim în el. Uleiul de floarea soarelui este neutru și suficient de ieftin încât putem să-l aruncăm după fiecare prăjire.
Din punct de vedere caloric, lucrurile sunt identice. O sută de calorii pe lingură, indiferent de culoarea lui. Așa că, dragii mei, uleiul o fi el sănătos, dar trebuie să-l consumăm cu măsură. O salată cu trei linguri de ulei are deja 350 de calorii. Cât despre ăsta, cu omega 6, lăsați-o mai moale pentru că n-avem nevoie de inflamație, e suficient că ne afectează silueta”, a transmis medicul nutriționist, în mediul online.
CITEȘTE ȘI: Cele 5 alimente care pot fi consumate și după ce au expirat, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic