Uite cum iti strici sanatatea incercand sa te faci mai frumoasa! Cele mai tari secrete ale specialistilor din industria cosmeticii
Hairstyle:
*Care este diferenta intre vopsitul de acasa si cel de la salon?
ANDREI: Doamnele care se vopsesc acasa se lovesc de probleme precum: caderea parului, alergii, piele patata de vopsea. Aceste reactii sunt des intalnite, deoarece diferenta dintre un produs profesional si cel din comert este facuta de chimistii din spatele produsului si de ingredientele naturale pe care le contine. Vopselurile profesionale contin concentratii foarte mari de proteine, lipide, minerale, vitamine, extracte din Monoi de Tahiti, extracte din casmir, de orhidee, ulei de jojoba, vitaminele E, F, pantenol etc., iar cele de pe piata larga, nu.
*Daca nu avem bani de mers la salon, ce produse de vopsit sunt bune si inofensive pentru parul nostru?
BRIGITTA: Pot sa raspund cu alta intrebare: daca nu avem bani sa mergem la stomatolog, cat de bine este sa ne tratam singure cariile? Mergem pe premise precum „lasa, o sa creasca la loc”, dar caderea parului este un proces greu de oprit. Puteti observa singure ca, vopsindu-l in mod repetat acasa, parul este mai uscat, casant, deshidratat, iar culoarea obtinuta nu este una de durata. Ca sa le punem in balanta, vopsind parul acasa, economia de bani nu este una substantiala, ci mai degraba inexistenta, deoarece culoarea va avea o nuanta stearsa, va dura maximum patru saptamani si se sacrifica sanatatea parului.
*Care este raportul dintre calitatea si pretul unui produs profesional si a celui de uz comun?
BRIGITTA: Diferenta incepe chiar de la simpla denumire: „profesional” si „uz comun”. Produsele de uz comun sunt concepute in scop comercial (cantitate inainte de calitate), iar produsele profesionale se axeaza pe diferite probleme, avand rolul de a repara, intr-un termen scurt, firul de par. ANDREI: Raportul calitate-pret tinde sa fie favorabil produselor profesionale, care pot fi achizitionate din salon si folosite acasa.
*Vopsitul parului in timpul sarcinii este periculos?BRIGITTA: Cu ani in urma, vopseaua de par continea chimicale care ar fi putut cauza pierderea sarcinii. Acum, vopselurile de par nu mai sunt periculoase, fiindca nu mai contin acele substante.
*De ce fel de produse avem nevoie pentru un par sanatos? ANDREI: Pentru a mentine sanatatea lui, in primul rand, trebuie sa mergem la un profesionist care sa faca o analiza a firului de par, a structurii sale si, in functie de starea lui, vor fi recomandate produsele adecvate. Pentru acasa este bine sa avem un sampon si o masca potrivite tipului de par, precum si un produs care nu necesita clatire (ulei de par) si ofera o protectie impotriva poluarii si razelor UV.
*Exista sanse sa favorizam aparitia prematura a firelor albe prin utilizarea produselor cosmetice de par din comert?
BRIGITTA: Parul albeste din cauza factorilor genetici. La asta se adauga stresul, insomnia, alimentatia necorespunzatoare, socurile emotionale, tulburarile metabolice, disfunctiile hormonale, inaintarea in varsta. Unele celule produc o cantitate rezonabila de peroxid de hidrogen, iar odata cu inaintarea in varsta cantitatea secretata creste. Aceasta substanta, cunoscuta mai ales sub denumirea de apa oxigenata (H202), este folosita in concentratii mici in produsele din saloanele de coafura pentru decolorarea parului, de unde si deductia eronata ca produsele cosmetice de par pot fi cauza albirii firelor.