Uită de Transfăgarașan și Transalpina. România are un drum splendid pe care puțini îl știu
Unul dintre cele mai noi drumuri construite chiar în perioada pandemiei îți va oferi un spectacol minunat și te va face să uiți de Transalpina sau Transfăgărășan. Sectorul are o lungime de 13 km și a fost realizat cu 3 luni mai devreme decât s-ar fi crezut inițial.
Cel mai apreciat proiect care a vizat infrastructura rutieră montană din Transilvania, a reușit să ofere un drum cu două benzi și cu un peisaj absolut fantastic. Cei care s-au aventurat, s-au declarat pe deplin mulțumiți de ușurința cu care au putut străbate șoseaua care leagă DN1 de Bihor.
VEZI ȘI: S-A REDESCHIS CIRCULAȚIA PE TRANSALPINA. CE REGULI TREBUIE SĂ RESPECTE ȘOFERII
Un drum nou pe care puțin îl cunosc
Drumul Apusenilor a adăugat recent un nou tronson de 13 km, pe care șoferii aventuroși îl parcurg cu încredere. De-a lungul traseului veți putea admira fără nicio problemă priveliștea pe care lacul de acumulare Drăgan o oferă tuturor. Stâna de Vale, Valea Iadului și Valea Drăganului sunt alte obiective turistice pe care, de obicei, oamenii obișnuiesc să le admire de fiecare dată când sunt prin zonă.
„Leagă trei zone importante turistice din județ, vorbim de Stâna de Vale, Valea Iadului și limita cu județul Cluj, Valea Drăganului, un loc foarte cunoscut și îndrăgit de turiști. Lucrările au început în 2019, în luna noiembrie, și termenul de finalizare era luna noiembrie, anul acesta, dar s-au încheiat cu trei luni înainte de termen”, a declarat Bianca Firezar, purtător de cuvânt CJ Bihor.
Cei care dețin complexe turistice sau magazine de suveniruri sunt încântați de acest proiect, deoarece asta înseamnă încasări mai mari decât de obicei. Zona Bulz va putea face legătura cu județul Cluj sau cu alte județe din apropiere, iar oamenii vor fi mai tentați să străbată un întreg circuit de-a lungul vacanței de vară.
„Dacă avem infrastructură vin și turiștii în zonă. Zona Bulz este o zonă turistică în continuă dezvoltare. Și pensiunile au de câștigat, cetățenii care lucrează acolo”, a susținut Augustin Sărăcuț, primarul comunei Bulz.