UE pregătește o lovitură pentru românii băutori de cafea și nu numai. Interzicerea comercializării capsulelor de cafea s-ar putea declanșa în scurt timp
UE are o propunere de lege prin care ar avea de gând să interzică comercializarea capsulelor de cafea fabricate din aluminiu. Această decizie, însă, a creat o revoltă pe piață. Mai cu seamă, o companie originară din Elveția, fondată în 1867, este decisă să lupte împotriva acestei acțiuni. De altfel, la „revoltă” se alătură și alți producători, care oferă clienților capsule de acest tip. Iată, mai jos, în articol detaliile.
Printr-o propunere de lege, UE ar avea în gând interzicerea comercializării capsulelor de cafea. Mai cu seamă, este vorba despre capsulele fabricate din aluminiu. În urma noului regulament impus de Uniunea Europeană, se dorește ca ambalajele să fie biodegradabile sau chiar compostabile. Este legat de regulamentul referitor la ambalaje și deșeurile de ambalaje, scopul principal fiind protejarea mediului înconjurător. Decizia, însă, ar afecta direct producătorii de capsule de cafea. Majoritatea capsulelor de pe piață sunt fabricate fie din aluminiu, fie din plastic. Puțini sunt producătorii care comercializează capsule compostabile.
Producătorii acestor tipuri de capsule de cafea ar putea să înregistreze pierderi uriașe, dacă propunerea de lege din partea UE va fi aplicată. În multe state membre ale Uniunii Europene, consumul de cafea se află la un nivel destul de ridicat, potrivit unor statistici. De exemplu, în Germania, anual sunt consumate în jur de 1.300 de cești de cafea pe cap de locuitor. De altfel, Germania și Austria sunt statele care se situează pe primele locuri, când vine vorba despre gospodăriile echipate cu aparate de cafea ce funcționează pe bază de capsule.
Vezi și CE SE ÎNTÂMPLĂ, DE FAPT, DACĂ BEI CAFEAUA PE STOMACUL GOL, ÎN FIECARE DIMINEAȚĂ
„Războiul” capsulelor de cafea: UE propune interzicerea lor, producătorii nu sunt de acord
Producătorii capsulelor de cafea nu sunt încântați de decizia care vine din partea UE. În condițiile în care propunerea de lege este admisă și intră în vigoare, în aceste condiții vor exista companii mari care vor avea nu doar „piedici” pe piață, ci și pierderi de profit. Printre cei care doresc să se opună acestei interziceri din partea UE se numără și Federația Europeană a Cafelei. Pe listă s-ar afla și compania Nestle, un brand popular la nivel mondial.
Reprezentanții companiei au transmis faptul că, până în prezent, s-au investit peste 300 de milioane de euro pentru reciclarea capsulelor fabricate din aluminiu, arată ziarulromanesc.de.
Citește și CÂT DE PERICULOASĂ E CAFEAUA LA 1 LEU, DE LA TONOMAT. SPECIALIȘTII TRAG UN SEMNAL DE ALARMĂ