Unul din cei mai periculoși asasini români nu a reușit să-i înduplece pe judecători să-i dea drumul din închisoare înainte de termen. Marian Clită a fost închis pentru uciderea cu brutalitate a disidentului Gheorghe Ursu, în beciurile Securității, dar a fost eliberat condiționat și a recidivat. Clită a ucis cu bestialitate o stewardesă în camera unui hotel din Copenhaga și a fost adus în România să-și ispășească pedeapsa de 12 ani de închisoare. CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, vă prezintă în exclusivitate motivele care l-au ținut după gratii.
Marian Clită este unul din cei mai temuți condamnați de la noi, din cauza trecutului său extrem de violent. Clită este asasinul disidentului Gheorghe Ursu, cel pe care l-a ucis în bătaie, în beciurile Securității, în 1985, la ordinul fostului şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei, Tudor Stănică. Se întâmpla pe vremea lui Ceaușescu, iar totul a fost mușamalizat atunci. Clită fost condamnat definitiv după Revoluție, în anii 2000, iar, după nouă ani petrecuți în spatele gratiilor, a fost eliberat condiționat.
(VEZI ȘI: Ucigaşul stewardesei creşte pisicuţe în puşcărie)
Ulterior, a fost implicat într-o tâlhărie și a fost arestat preventiv. A părăsit România, iar în 2010 a comis o crimă cu o brutalitate ieșită din comun, speriind toate țările scandinave! Într-o cameră de hotel din Danemarca a ucis în bătaie o stewardesă, strangulând-o și lovind-o cu o bară de metal. Scopul: s-o tâlhărească de bunurile de valoare. Judecătorii i-au dat 12 ani de închisoare și a fost extrădat în România să-și execute aici pedeapsa.
Marian Clită și-a încercat acum norocul cu judecătorii români, sperând într-o nouă eliberare condiționată. Raportul de specialitate pe care l-a primit instanța nu a lăsat, însă, loc de prea multe interpretări, pentru că echipa de psihologi și magistrați a constatat ce era evident, și anume că ”lupul își schimbă părul, dar năravul ba”.
(CITEȘTE AICI: RUDELE LUI CLITĂ SE ROAGĂ PENTRU STEWARDESA UCISĂ)
”…ca și instanța de fond, T_________ constată că petentul este cunoscut cu antecedente penale, de unde rezultă periculozitatea socială a acestuia în trecut, ceea ce face ca în prezent perspectiva liberării sale conditionate să trebuiască să fie analizată într-o manieră mai exigentă decât în cazul unui infractor primar .
În plus, petentul s-a aflat în fata Comisiei de analiză a dosarelor de liberare condiționată pentru prima oară, avizul consultativ al Comisiei fiind de asemenea unul negativ. De asemenea, evaluarea psihologică a petentului vădește perspective relativ reduse de reinserție socială, petentul aderând în mod deficitar la normele sociale impuse persoanelor aflate în stare de deținere .
În atare situație, T_________ apreciază că petentul condamnat nu a dat dovezi temeinice de îndreptare, nefiind îndeplinite condițiile legale pentru a se dispune liberarea condiționată. Totodată, instanța de fond în mod corect a stabilit termenul la care se poate verifica din nou îndeplinirea condițiilor pentru a se dispune liberarea condiționată.
Așadar, apreciind că soluția instanței de fond este legală și temeinică, T_________, în baza art. 425 ind.1 Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, va respinge ca nefondată contestația declarată de petentul Clită M_____”, au decis magistrații, în baza raportului de specialitate pe care l-au primit.