Turiștii de pe litoral, care nu au bani, batjocoriți de operatorii de plaje. Ce metodă folosesc să îi țină pe oameni departe de apă. VIDEO
Pe plaja Faleză Nord din Constanța, turiștii care vor să vină acolo și nu au bani să închirieze un șezlong, care costă 100 de lei pe zi, se confruntă cu o problemă de care nu s-au lovit până acum.
Majoritatea operatorilor care au închiriat sectoarele de plajă, pe lângă faptul că au legat șezlogurile foarte aproape unui de celălalt, astfel încât oamenii care vor să stea la soare doar pe prosop, uitând de tot de distanțarea socială, au creat un scut împotriva celor nu închiriază, prin marcarea teritoriului cu ajutorul utilajelor grele.
Citește și: Viața bate filmul! O femeie din Constanța și-a păcălit soțul că este sechestrată ca să-i dea o ”lecție”
Concret, „șefii plajelor” au făcut șanțuri, între linia de marcaj a apei, în timp ce pe alte sectoare operatorii au format gropi, iar alții, au băgat pe plajă ATV-urile pentru a face șanțuri în fața luciului apei, scriu jurnaliștii de la Replica.
Nu respectă legea
Potrivit ordinului nr.1204 al MDRT care reglementează obligaţiile operatorului de plajă, trebuie să se asigure 5 metri liberi de la linia apei să intre seara cu utilaje pentru a curăţa linia apei de alge, dar şi pentru toate maşinile de intervenţie ale MAI.
În ceea ce privește zonele destinate pentru cei care nu doresc șezlong, turiștii pot amplasa prosoapele „acolo unde operatorul are dedicată zona pentru prosoape”.
Orice operator trebuie să aibă 30% din suprafaţa câştigată a licitaţie liberă pentru prosoape, iar restul de 70% trebuie folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor în suport fix, mai scrie sursa citată.