Dialog pe cord deschis! Dr. STANISLAV RURAC - o importantă lecție despre sănătatea inimii
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Turcia, destinație la mare căutare pentru români. Prețurile pentru sejur sunt mai accesibile decât în Mamaia

Turcia, destinație la mare căutare pentru români. Prețurile pentru sejur sunt mai accesibile decât în Mamaia

De: Luciana Polite 08/06/2022 | 21:08
Turcia, destinație la mare căutare pentru români.  Prețurile pentru sejur sunt mai accesibile decât în Mamaia

Potrivit unui operator german de turism, Turcia este la mare căutare vara aceasta. Preferate sunt și sejururile de tip all inclusive, pentru mai multe zile, dar și vacanțele de tip city break. 

Turcia a fost mereu o destinație care a atras românii. Prețurile accesibile, condițiile, mâncarea, dar și apropierea de țară sunt doar câteva motive pentru care aleg această țară. 

Începând de anul acesta, nu va mai fi nevoie nici de vaccin sau test PCR înainte de intrarea în Turcia. Toate restricțiile din țară au fost ridicate, așa că agențiile de turism se așteaptă la un val de turiști. (CITEȘTE ȘI: Lidia Buble, gata să fie mămică! Cântăreața a ales deja și numele fetiței)

Cele mai căutate destinații din Turcia

ANTALYA

Antalya este un oraș din sudul Turciei, situat chiar la poalele munților Taurus, pe litoralul Mării Mediterane. Destinația a devenit deja tradiție pentru mii de turiști români, care pun Antalya în capul listei de preferințe pentru o vacanță de vis pentru că apa mării se îmbină perfect cu peisajul montan. Un pachet charter de 7 nopți în Antalya, în sistem all inclusive costă în medie 750 Euro/persoană. Cu toate acestea, prețurile variază în funcție de facilități.

Antalya este recunoscută pentru resorturile sale de lux, cu multiple opțiuni pentru cuplurile cu copii, dar și diverse activități și facilități precum masaj, spa, piscină închisă dar și altele. Românii trebuie însă să își facă și asigurare de călătorie, pentru evenimentele neprevăzute, dar și pentru viitoarele excursii.

KUSADASI

Kusadasi este un mare oraș-stațiune care se află pe coasta Mării Egee. Acesta se află, de asemenea, în topul căutărilor românilor și atrage anual un număr important de turiști, prin intermediul ofertelor turistice variate și avantajoase, dar și a atracțiilor din zonă. Se poate ajunge foarte ușor cu mașina sau cu autocarul și asta pentru că este cea mai apropiată regiune turcească la malul mării de România. 

Kusadasi este potrivit tuturor tipurilor de turiști, pentru că include o gamă vastă de atracții turistice, cărora li se adaugă relaxarea la plajele atractive și cazarea la o listă amplă de hoteluri, cele mai multe cu regim all inclusive. Chiar dacă resorturile nu sunt atât de luxoase ca cele din Antalya, raportul calitate-preț este unul foarte bun. Clima de aici este ceva mai plăcută decât în Antalya, unde temperaturile sunt și mai ridicate. În lunile iulie și august, temperaturile ating o medie a maximelor de 32 de grade. 

ISTANBUL

Istanbulul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia. Este zona des frecventată de români mai ales pentru city-break-uri. Aici se poate ajunge fie cu mașina, ceea ce presupune un drum de aproximativ opt ore din București, fie cu avionul. În zona istorică a orașului sunt localizate aproximativ toate obiectivele turistice importante, de la Hagia Sofia, Moscheea Albastră, Turnul Galata, Piața Taksim, Palatul Topkapî și Marele Bazar. Istanbulul este, de asemenea, renumit pentru peisajele sale deosebit de frumoase care au în prim plan strâmtoarea Bosfor care este acompaniată perfect de sunetul pescărușilor care zboară neîncetat prin tot orașul.

TROIA

Legendara Troia se află de cele mai multe ori pe lista tuturor turiștilor. Este locul legendar al războiului troian, un oraș-cetate înfrânt în cele din urmă când soldații greci s-au ascuns în „oferta de pace”. În această zonă se pot vedea zidurile cetății antice, turnuri dar și o reconstituire a celebrului cal troian din lemn. Situl arheologic este vizitat in fiecare an de un număr tot mai mare de turiști. Majoritatea ajung aici cu autocarul de la Istanbul sau cu feribotul de la Canakkale, cel mai apropiat oraș important aflat la aproximativ 50 de km distanță. 

ANKARA

Ankara,capitala Turciei este al doilea cel mai mare oraș al țării, după Istanbul. Ankara este un important centru comercial și industrial, fiind și principalul centru de comerț pentru zona agricolă pe care o înconjoară. Capitala are un amestec de elemente moderne și istorice în diferite cartiere. Astfel, pentru turiști, este o oportunitate unică să experimenteze culturile și arhitecturile turcești.  Deși stațiunite estivale sunt mult mai vizitate, Ankara oferă oricărui turist ajuns aici de la clădiri interesante și muzee, la obiective istorice, ruine, hoteluri și restaurante pentru toate gusturile. Cei care ajung în Ankara trebuie să viziteze și Castelul Ankarei, Muzeul civilizațiilor anatolice, turnul de comunicare și de observare Atakule, dar și Moscheea Haci Bayram. 

PAMUKKALE

O vacanță în Turcia ar fi incompletă fără o vizită la Pamukkale. Orașul cu același nume este situat în sud-vestul Turciei, la o distanță de aproximativ 180 km față de Kușadasi, la aproximativ 3 ore cu mașina.  Aceasta este cea mai veche stațiune balneară din lume. Etimologia numelui Pamukkale se traduce literalmente în castelul de bumbac, pentru că stânca de 200 de metri este acoperită cu terase de travertin de un alb imaculat.

În anul 1988,  stațiunea a fost inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO. Terasele acoperă o suprafață de 2.5 km, cu o lățime de 500 metri. În spatele lor se află munți, cu păduri de pin verde, care scot în evidență și mai mult strălucirea depunerilor de calcar. Apele care acoperă bazinele naturale sunt asemenea unor oglinzi naturale, deosebit de frumoase într-o zi senină, când reflectă albastrul cerului. În prezent acolo există 17 izvoare termale. Apa are o temperatură cuprinsă între 35 °C și 100 °C și este suprasaturată în carbonat de calciu.  Istoria zonei se leagă de numele reginei Egiptului, Cleopatra. Legenda spune că însăși regina se scălda în aceste ape pentru a se menține tânără. (CITEȘTE ȘI: Marius Tucă Show începe joi, 9 iunie, de la ora 20.00, live pe gandul.ro)

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă citeste mai mult
Parteneri
Andreea Bănică s-a pozat aproape dezgolită pe internet. Imagini sexy cu artista: „Arăți ca o puștoaică”
Andreea Bănică s-a pozat aproape dezgolită pe internet. Imagini sexy cu artista: „Arăți ca o...
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
DOLIU! Este știrea tristă a zilei
DOLIU! Este știrea tristă a zilei
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame...
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu...
Cea mai mică
Cea mai mică "țară" din lume se află în Europa și are doar 3 locuitori....
Șoigu spune că realitățile de pe frontul din Ucraina nu sunt în favoarea Kievului. Ce solicită Occidentului
Șoigu spune că realitățile de pe frontul din Ucraina nu sunt în favoarea Kievului. Ce...
Comportamentul lui Iohannis, taxat de presa maghiară. „Ca și cum Viktor Orban nu ar fi existat”. Ce s-a întâmplat
Comportamentul lui Iohannis, taxat de presa maghiară. „Ca și cum Viktor Orban nu ar fi...
Anunț neașteptat pentru mulți dintre șoferi: Registrul Auto Român nu returnează talonul auto reținut
Anunț neașteptat pentru mulți dintre șoferi: Registrul Auto Român nu returnează talonul auto reținut
Cât va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2025: Aproximativ 5 milioane de seniori vor beneficia de o pensie majorată
Cât va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2025: Aproximativ 5 milioane de seniori...
Care a fost, de fapt, cauza morții lui Andrei, angajatul de la Penitenciarul Rahova. A lăsat în urmă 3 copii mici și o soție îngenuncheată de durere
Care a fost, de fapt, cauza morții lui Andrei, angajatul de la Penitenciarul Rahova. A...
Ce rochie ar fi trebuit Cristina Șișcanu să poarte la aniversarea ei? De ce a schimbat tematica în ultimul moment? „Mă simțeam ca o mireasă”
Ce rochie ar fi trebuit Cristina Șișcanu să poarte la aniversarea ei? De ce a...
Mama Nataliei, fetița moartă în accidentul din Timișoara, distrusă de durere:
Mama Nataliei, fetița moartă în accidentul din Timișoara, distrusă de durere: "Vei trăi mereu în...
Vremea 11 noiembrie - 9 decembrie 2024. Mai frig decât normalul perioadei, ploi, lapoviță și ninsori la munte
Vremea 11 noiembrie - 9 decembrie 2024. Mai frig decât normalul perioadei, ploi, lapoviță și...
BANCUL ZILEI. Profa către Bulă:- Vorbește-mi despre Creangă..
BANCUL ZILEI. Profa către Bulă:- Vorbește-mi despre Creangă..
Mii de dispozitive Android din Europa, afectate de un malware ce compromite conturile bancare
Mii de dispozitive Android din Europa, afectate de un malware ce compromite conturile bancare
Planta din medicina chinezească cu efecte MIRACULOASE pentru creier
Planta din medicina chinezească cu efecte MIRACULOASE pentru creier
Mihai Bendeac revine în televiziune și va colabora cu Mona Segall, producătoarea de la Antena 1, deși este în proces cu postul TV după plecare de la iUmor! Wow, cu cine a semnat
Mihai Bendeac revine în televiziune și va colabora cu Mona Segall, producătoarea de la Antena...
Apare o nouă fabrică în România cu o importanță deosebită. Se fac investiții masive, iar noi locuri de muncă vor fi disponibile
Apare o nouă fabrică în România cu o importanță deosebită. Se fac investiții masive, iar...
Traseul din România care nu se mai găsește nicăieri în lume. E unic și trece prin locuri care te lasă fără cuvinte
Traseul din România care nu se mai găsește nicăieri în lume. E unic și trece...
România a pierdut cea mai iubită actriță. A fost una dintre cele mai remarcabile doamne ale teatrului
România a pierdut cea mai iubită actriță. A fost una dintre cele mai remarcabile doamne...
Lovitură grea pentru Antena 1! Primele imagini cu Andreea Bălan la Pro TV. Emisiunea va bubui audienţele!
Lovitură grea pentru Antena 1! Primele imagini cu Andreea Bălan la Pro TV. Emisiunea va...
Cel mai bun mouse pentru jucătorii de titluri eSports
Cel mai bun mouse pentru jucătorii de titluri eSports
Memorial neobişnuit. Tatăl trimite cenuşa fiului său în spaţiu
Memorial neobişnuit. Tatăl trimite cenuşa fiului său în spaţiu
Amendă de 1.000 de lei pentru românii care stau la bloc. Este strict interzis pentru proprietarii de apartamente
Amendă de 1.000 de lei pentru românii care stau la bloc. Este strict interzis pentru...
Zodiile care scot din viața lor aceste persoane. Decizii grele, dar vitale
Zodiile care scot din viața lor aceste persoane. Decizii grele, dar vitale
Meteorologii Accuweather anunță ninsori zilele următoare în România. Pe ce dată ninge
Meteorologii Accuweather anunță ninsori zilele următoare în România. Pe ce dată ninge
Gestul milionarului român de doar 28 de ani pentru una dintre angajatele sale: N-am văzut aşa ceva niciodată
Gestul milionarului român de doar 28 de ani pentru una dintre angajatele sale: N-am văzut...
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje...
3 ani de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Apropiații au reușit să-i îndeplinească marea dorință
3 ani de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Apropiații au reușit să-i îndeplinească marea...
Leguma din România care i-a înnebunit pe străini. Producția record a unui fermier care a cultivat direct în câmp
Leguma din România care i-a înnebunit pe străini. Producția record a unui fermier care a...
Ce secrete are fabrica din România care e unică în lume. De unde își ia, de fapt, materia primă
Ce secrete are fabrica din România care e unică în lume. De unde își ia,...
Adevărul despre povestea de dragoste dintre Anca Țurcașiu și Gheorghe Gheorghiu. De ce s-au despărțit: „Era narcisistă”
Adevărul despre povestea de dragoste dintre Anca Țurcașiu și Gheorghe Gheorghiu. De ce s-au despărțit:...
×