Tulpina indiană este mult mai agresivă și mult mai contagioasă, precizează Valeriu Gheorghiță. Potrivit acestuia, mutațiile fac ca virusul să fie mai rezistent în fața vaccinurilor anti-COVID.
Tulpina indiană a suferit, până acum, două mutații. Noua variantă, însă, este mult mai agresivă și contagioasă. În opinia lui Valeriu Gheorghiță, singura șansă a populației de a pune capăt pandemiei este să ne vaccinăm anti-COVID.
„Este vorba despre mutații care cresc contagiozitatea acestui virus. Este ceea ce spuneam până în acest moment – atât timp cât acest virus se propagă în rândul populației, are șanse să acumuleze noi mutații, care fie cresc agresivitatea, fie cresc contagiozitatea, fie fac ca acest virus să fie mai rezistent la acțiunea vaccinurilor, drept pentru care vaccinarea rămâne în momentul de față, alături de respectarea măsurilor de prevenție, principalele măsuri de combatere a răspândirii infecției, de limitare a consecințelor acestei pandemii.
Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile. La momentul actual pot să spun că sunt foarte eficiente, și ne uităm ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie.
Sunt țări care au înregistrat un număr extrem de scăzut de decese. Israelul, ieri nu a înregistrat niciun deces, pentru prima oară după atâtea luni. Este o veste extraordinară și tocmai de aceea acest mesaj trebuie să fie foarte bine înțeles„, a explicat Valeriu Gheorghiță.
Până astăzi, 26 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.047.520 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 975.703 pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.256 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 27.511 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 25.04.2021 (10:00) – 26.04.2021 (10:00) au fost raportate 117 decese (71 bărbați și 46 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.