Ionela Chircu Desi suntem abia la inceputul anotimpului rece, romanii isi pun deja problema achitarii cheltuielilor de intretinere. In plina criza economica, fiecare analizeaza toate posibilitatile de a trece fara a scoate prea multi bani din buzunar. Care este cea mai avantajoasa modalitate prin care poti ajunge sa platesti mai putin la intretinere?
Astfel, vei avea posibilitatea sa locuiesti intr-un imobil cu aspect urbanistic placut si, in plus, vei economisi o suma frumusica de bani la utilitati. Dupa efectuarea lucrarilor, vei putea economisi peste 30% din costurile de intretinere.
Izolarea termica a peretilor exteriori ai blocului; Inlocuirea ferestrelor intregului bloc si a usilor exterioare existente cu unele superioare calitativ, care vor izola mai bine fiecare incapere; Termo-hidroizolarea acoperisurilor sau a terasei/termoizolarea planseului de peste ultimul nivel, in cazul existentei sarpantei; Izolarea termica a planseului peste subsol, in cazul in care prin proiectarea blocului sunt prevazute apartamente la parter; Demontarea instalatiilor si echipamentelor aflate pe fatadele si terasa blocului de locuinte, precum si remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor de izolare termica; Lucrari de refacere a finisajelor anvelopei.
Asociatiei de Proprietari care va depune cererea la primaria de sector. In functie de numarul de camere din imobil, i-ar costa pe proprietari intre 1.000 si 3.000 de euro de apartament. Consiliul local, insa, le ofera locatarilor sansa de a economisi un procent semnificativ din acesti bani. In baza solicitarilor venite din partea asociatiei, cheltuielile vor fi suportate de stat. Legislatia in vigoare spune ca plata trebuie impartita in trei: intre asociatia de locatari, primaria locala si bugetul statului.