Trucuri pentru o respiratie proaspata

De: Cancan
Publicat: 29/04/2009 | 00:00

Pentru evitarea respiratiei neplacute, expertii recomanda perierea dintilor si a limbii, inclusiv sub limba, cel putin de doua ori pe zi. Astfel veti reduce cu 70% perceperea respiratiei urat mirositoare. Andrei Sion O respiratie neplacuta poate afecta serios imaginea pe care ceilalti si-o creeaza despre dumneavoastra si va poate scadea simtitor increderea in propria persoana. De cele mai multe ori respiratia urat mirositoare este rezultatul consumului unor alimente, cum ar fi ceapa, usturoiul, pestele, dar si unele vicii, ca fumatul sau alcoolul. Pot exista insa si alte cauze mai serioase, cum ar fi bacteriile care se inmultesc in cavitatea bucala si elimina un miros neplacut sau inflamarea amigdalelor care poate duce la colectarea substantelor urat mirositoare. In acelasi timp, problemele digestive sau dietele cu continut scazut de carbohidrati pot fi alte cauze frecvente. Insa, in 95% din cazuri respiratia neplacuta poate fi tratata. Iata care sunt cele mai eficiente metode pentru mentinerea unei respiratii proaspete, conform specialistilor de la Webmd.com. Sfaturile expertilor se refera, in primul rand, la mentinerea unei igiene orale corespunzatoare prin perierea dintilor si a limbii, inclusiv sub limba, cel putin de doua ori pe zi. Testele au demonstrat ca aceasta metoda reduce cu 70% perceperea respiratiei neplacute. Dentistii recomanda prevenirea cariilor dentare prin folosirea pastei de dinti cu fluor si controlul stomatologic la fiecare sase luni. Se recomanda si consumul de lichide deoarece lipsa lor provoaca uscaciunea gurii si reducerea secretiei salivare, alti factori care determina respiratia neplacuta. Iaurtul poate mentine o respiratie proaspata prin aportul de bacterii sanatoase. La randul ei, telina poate indeparta bacteriile urat mirositoare, iar patrunjelul are proprietati antibacteriene si antifungice. Este bine sa mestecati guma cu xilitol, substanta care creste secretia de saliva care spala gura si indeparteaza bacteriile.