Astăzi îți prezentăm un truc tare util în bucătărie. Pentru a păstra prospețimea bananelor, gospodinele au la îndemână unul dintre cele mai comune și utilizate materiale. Iată ce se întâmplă dacă învelești bananele în folie de aluminiu.
Pentru conservarea bananelor mai mult timp, gospodinele pot apela la un truc tare ingenios. Este vorba despre împachetarea lor în folie de aluminiu. Prin învelirea lor etanș se va reduce expunerea la aer, iar producția de etilenă, cea care accelerează procesul de coacere, va fi inhibat. Oxidarea nu va mai avea loc, astfel, bananele vor rămâne proaspete un timp îndelungat.
Vezi și: CEL MAI TARE TRUC DIN BUCĂTĂRIE! CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ PUI UN SUL DE HÂRTIE IGIENICĂ ÎN FRIGIDER
Totodată, prin această procedură se poate întârzia coacerea bananelor, truc folositor pentru cei care cumpără cantități mari și nu numai. Folia de aluminiu ajută și în situațiile în care bananele sunt transportate în condiții ce le pot deteriora, ori împreună cu alte fructe. Aluminiul le va proteja de lovituri sau zgârieturi și va acționa ca un strat de protecție în jurul cojii.
Se poate spune că bananele sunt unele dintre cele mai populare și consumate fructe, însă, pe lângă gustul dulce și unic, conțin o mulțime de beneficii pentru organism. Mulțumită cantității mari de potasiu și magneziu, contribuie la sănătatea rinichilor sau ajută la refacerea mușchilor, în urma unui antrenament sportiv.
Din punct de vedere nutrițional, o banană conține aproximativ 100 de calorii și are următoarele vitamine:
Beneficiile bananelor pot fi încadrate la categoria alimentelor minune. Potrivit studiilor, consumul de banane ajută la ameliorarea simptomelor depresiei, datorită conținutului de triptofan, proteină pe care organismul o transformă în serotonină (hormonul fericirii).
Conținutul important de fier contribuie la tratarea și prevenirea anemiei. Mahmureala dispare prin consumarea bananelor, fie în stare naturală, fie în formă de shake_uri, alături de puțin lapte și o linguriță de miere.