Trucul pe care, cu siguranță, nu îl știai! Cum să faci economie la curentul electric

Publicat: 28/07/2022 | 15:51
Sursă foto: Pixabay

Consumul de curent electric a scăzut față de anul trecut, iar asta se întâmplă în urma scumpiriilor din ultima perioadă. Românii pot face o economie de până la 120 de lei, însă puțini sunt cei care știu acest ”truc”. Iată despre ce este vorba!

Este cunoscut faptul că economie la curent electric se poate face atunci când folosim cât mai puțin becurile din casă, însă puțini sunt cei care știu că electrocasnicele care rămân în priză, chiar de nu sunt folosite, consumă curent.

Citește și: CELE 7 ELECTROCASNICE LA CARE TREBUIE SĂ RENUNȚI. CONSUMĂ MULT ȘI ÎȚI DUBLEAZĂ FACTURA LA CURENT

Românii pot economisi până la 120 de lei doar dacă sunt atenți la acest mic detaliu: scoaterea din priză a electrocasnicelor.

Dacă scoatem din priză toate aparatele electrocasnice, într-un an de zile am putea economisi undeva până la 120 de lei cu prețurile de azi. Schimbând becurile economice, putem economisi până la 80% din costul aferent iluminatului.”, a declarat expertul Olivian Savin, potrivit Observator.

Ce trebuie să faci ca să plătești mai puțin la factura de curent

Pentru a scuti taxele suplimentare, ar fi nevoie de un contract cu furnizori direcți de energie, fără intermediari. Ideal ar fi să se bazeze pe energie naturală, cum este cea solară sau a vântului.

Dacă prima variantă nu este posibilă, altă soluție ar fi citirea lunară a contorului și trimiterea valorilor către furnizorul de energie. Astfel, veți fi scutiți de costurile suplimentare care pot apărea atunci când compania pune o sumă care este aproximativă cu perioada similară a valorii nedeclarate.

Citește și: APARATUL DIN CASĂ CARE CONSUMĂ CÂT 300 DE BECURI. CONSUMĂ ÎNTR-UN MINUT CÂT ALTE APARATE ÎN 8 ORE

„În situaţia în care, să spunem că nu suntem atenţi în ceea ce priveşte această citire sau pot apărea greşeli din cauza noastră sau a furnizorului, e foarte important când ne vine factura să ne uităm pe ceea ce înseamnă indexul contorului şi dacă observăm diferenţe foarte mari să sesizăm furnizorul, să facem aceste corecţii astfel încât să plătim ceea ce consumăm”, a adăugat Dumitru Chisăliţă.