Mămăliga clasică la ceaun poate fi înlocuită foarte simplu cu cea făcută la cuptorul cu microunde. Iată un mic truc pe care trebuie să-l știi.
Dacă vrei să nu stai prea mult timp în bucătărie, atunci probabil acest truc este pentru tine. Mămăliga este una dintre cele mai întâlnite preparate, care poate însoți o sumedenie de bucate, motiv pentru care gospodinele caută tot felul de rețete pentru a nu sta mult timp în picioare în bucătărie.
Așadar, cuptorul cu microunde poate fi un instrument extrem de folositor atunci când vrem să facem mămăligă și va ieși la fel ca la aragaz.
Pentru a face mămăligă, avem nevoie de 200 de grame de mălai, 750 ml apă fiartă, sare și două linguri de ulei de măsline.
Primul pas pe care trebuie să îl facem este să combinăm mălaiul cu sarea, apoi adăugăm o cana plină cu apă fiartă. Ulterior, amestecăm bine cu un tel și adăugăm altă cană cu apă fiartă.
Cât timp vom lăsa mămăliga la cuptorul cu microunde
Următorul pas este să adăugăm două linguri de ulei de măsline în compoziție și încă o cană cu apă fiartă, apoi amestecăm din nou foarte bine.
După ce uleiul s-a combinat cu restul de ingrediente, putem să mai adăugăm apă. Atunci când observăm că totul este amestecat bine, o lăsăm la cuptorul cu microunde.
Ulterior, punem castronul cu mămăligă la cuptorul cu microunde, unde o lăsăm timp de șapte minute la 900-1000 W. După, scoatem castronul pentru a amesteca bine compoziția și îl reintroducem la cuptor tot pentru 7 minute la aceeași putere.
Când o vei scoate definitiv din cuptorul cu microunde, vei putea observa că este foarte bine legată, fiind și extrem de delicioasă.