Nu mulți sunt cei care știu în ce moment, la ce haine și la ce tip de material textil se folosește balsamul de rufe în mașina de spălat. Iată un truc util pentru haine curate și piele sănătoasă!
Balsamul de rufe a devenit indispensabil în casele gospodinelor și nu numai. Hainele devin parfumate, catifelate și moi la atingere, însă nu toată lumea știe că ”lichidul minune” nu se folosește pentru orice tip de material textil. Potrivit specialiștilor, se pare că acesta conține un amestec de substanțe chimice, multe dintre ele fiind toxice.
Prin urmare, balsamul de rufe conține alcool benzilic, ftalați, etanol, camfor și cloroform, substanțe care rămân în materialul hainelor și sunt absorbite de piele, odată ce articolele vestimentare sunt purtate. Deși pare inofensiv, se pare că pe termen lung anumite substanțe din compoziția parfumantului ar putea provoca iritații, boli de piele sau afecțiuni ale căilor respiratorii.
Potrivit specialiștilor, balsamul de rufe nu este indicat tuturor tipurilor de material textil.
Pentru a avea haine curate, parfumate, dar și o piele sănătoasă ar fi bine să ținem cont și de frecvența cu care folosim balsamul de rufe. Nu se recomandă la fiecare spălare ci la 2 sau 3 spălări adăugând o cantitate mai mică, chiar și diluat cu apă.
Un truc extrem de util este să nu adăugăm niciodată balsam atunci când spălăm rufele din microfibre, deoarece acestea au proprietatea de a absorbi foarte bine umezeala și de a izola termic. În contact cu balsamul, aceste microfibre își pierd din proprietăți. Spre exemplu, hainele folosite pentru sport nu mai absorb bine transpirația. De asemenea, nu se recomandă nici ”parfumarea” prosoapelor.
Sursa foto: Pixabay.ro