Trei milioane de oameni se bat pe cateva guri de apa
UNIVERSITATII. Aici ar fi trebuit sa fie o tasnitoare, dar, in ciuda arsitei din ultimele zile, edilii nu s-au grabit sa dispuna amplasarea acesteia Criza. Daca n-ai bani de apa plata, in Capitala risti sa te deshidratezi „cu zile” Alexandra Nastase Intr-o capitala europeana cu aproape trei milioane de locuitori, asa cum este Bucurestiul, tasnitorile de apa sunt o raritate. Daca te loveste setea intr-o zi caniculara, poti sa spui ca ai avut ghinion. Si aceasta pentru ca, in prezent, cu greu mai gasesti apa gratis in Bucuresti. Numarul tasnitorilor este foarte mic comparativ cu cel al locuitorilor.
Pline de rugina si cu presiune mica
Reporterii CANCAN au pornit in cautarea acestora, iar concluzia nu este deloc imbucuratoare. Dupa ce am facut kilometri intregi, in tot Bucurestiul am gasit doar cateva tasnitori functionale si acestea amplasate in parcuri. Aici dai, insa, peste o alta problema! Presiunea apei abia ridica jetul la 2-3 centimetri. „E o bataie de joc! In parcul asta nu sunt decat doua, dar sunt pline de rugina si, in plus, stau sa cada”, ne-a spus suparat Gheorghe Marinescu, in varsta de 58 de ani, care se plimba ieri prin Parcul Cismigiu. Lesinati de sete, oamenii chiar au stat la coada, iar unii, ca sa nu mai ajunga in aceasta situatie, si-au luat apa cu ei, de acasa, in sticle.
Incasari-record pentru comercianti
Fier vechi. Tasnitorile ruginite sunt un pericol pentru sanatatea bucurestenilor Si cei care au fost ieri la Gradina Botanica se pot considera norocosi. Desi arata ca niste piese de muzeu si au peste cinci decenii de cand au fost amplasate aici, cele doua tasnitori macar erau functionale. „Acestea sunt de cand eram eu copil. Nici nu aveau cum sa arate bine! Nu am pretentia sa fie cu senzori, dar macar sa fie bine intretinute, ori la noi nu se vede nici atata lucru”, ne-a povestit Carmen Tomescu, de 55 ani, care isi plimba ieri nepotica prin Gradina Botanica. Foto: Laura Dobre