Într-un interval de doar câteva săptămâni, între 29 iulie și 4 septembrie, cei trei adolescenți au desfășurat activitățile care au generat un prejudiciu de aproximativ 18.700 de lei.
Citește și: Celebrul chef de la Pro TV, prins băut la volan. Ce s-a întâmplat cu Samuel Le Torriellec
Prin ce metodă au reuși cei trei adolescenți să dea țepe cu mâncare comandată în valoare de 18.700 de lei
Unul dintre adolescenți comanda mâncare folosind telefonul, iar după ce plasau comanda, livratorii erau instruiți să meargă la aparate de plată SelfPay aflate în diverse magazine. Ajunși acolo, aceștia erau convinși să introducă diverse coduri și sume de bani în aparate, cu promisiunea că banii vor fi returnați odată ce comenzile vor ajunge la destinație. După ce primeau banii, adolescenții blocau numerele de telefon ale livratorilor, astfel încât aceștia să nu-i mai poată contacta și banii să nu fie returnați, relatează Agerpres.
Pe 4 septembrie, polițiștii din Salonta, din cadrul Compartimentului de Investigații Criminale al IPJ Bihor, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, au efectuat percheziții la domiciliile celor trei adolescenți. În urma perchezițiilor, au fost găsite diverse bunuri, sume de bani, telefoane și alte dispozitive de stocare a datelor, precum și mijloace de plată utilizate în activitățile frauduloase. După încheierea perchezițiilor, doi dintre adolescenți, de 15 și 16 ani, au fost aduși la audieri și ulterior reținuți.
Pe 5 septembrie, cei doi adolescenți reținuți au fost aduși în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul a decis însă plasarea acestora sub control judiciar pentru 60 de zile.
Polițiștii continuă investigațiile pentru a recupera în totalitate prejudiciul creat și pentru a clarifica în detaliu modul în care au acționat.
Citește și: Fiica de președinte care se mărită cu un rege de 56 de ani! Ea are doar 21 de ani, dar el mai are “câteva” soții