Multe persoane țin ciocolata în frigider, deoarece se gândesc că dacă o depozitează în altă parte va fi mult prea moale sau se va topi, iar apoi nu va fi atât de simplu de mâncat. Dar acest lucru este total eronat. Iată cât de nocivă va deveni această gustare dacă o ții la frigider.
Potrivit specialiștilor, ciocolata nu ar trebui păstrată în frigider, deoarece umiditatea de acolo este mult prea ridicată. Această gustare care se prepară cu cacao, temperatura optică la care trebuie păstrată este de 18 grade Celsius.
Dacă este păstrată la frigider, ciocolata poate înmulți cantitatea de zahăr pe care o are, se oxidează, dar se și pot transfera mai multe mirosuri ce îi pot afecta gustul.
Semnele evidente că această gustare a fost depozitată incorect includ lipsa unui pocnet ascuțit atunci când rupeți un pătrat. De asemenea, se va topi prea repede sau va avea o textură sfărâmicioasă dacă este depozitată greșit.
Mănâncă ciocolată de dimineață
Consumați mai devreme în timpul zilei, cu un gust proaspăt, pentru un aport grozav de cofeină la mijlocul dimineții, pentru a-ți oferi mai multă energie și putere pe care o poți folosi până la prânz.
Nu depozitați ciocolata în frigider
Păstrați ciocolata la 18 grade pentru a preveni oxidarea, creșterea cantității de zahăr și orice transfer de mirosuri.
Las-o să se topească, nu mesteca
Lăsând ciocolata să se topească, îi permiți untului de cacao să-ți acopere gura și să experimentezi toate aromele sale.
Mănâncă în cantități mici
Mănâncă până la șase bucăți de porții de 4 grame pentru a preveni supra stimularea papilelor gustative.
Folosește-ți toate simțurile
Vederea, mirosul, textura și chiar auzul fac parte din întreaga experiență de a mânca așa cum trebuie ciocolata.
Fă-o interesantă
Când ciocolata se rupe, înseamnă că are temperatura corectă și are structura și calitatea potrivită.
Fără distrageri
Ciocolata are atât de multe substanțe volatile și nuanțe, trebuie să îi acorzi atâta atenție cât merită, acest lucru va spori experiența generală.
Combinații neașteptate
Încercați ciocolata dulce (cu lapte sau albă) cu alimente amare sau ciocolată amară cu alimente mai sărate
Așteptați după gustul de după
Unele ciocolate pot lăsa un gust în gură care durează chiar și 45 de minute, dar în cele mai multe cazuri durează 15 minute și este mai mult decât suficient.
Nu combina mai multe feluri de ciocolată în același timp.
VEZI ȘI: DESERTUL SNICKERS. E SINGURA PRĂJITURĂ CARE SEAMĂNĂ PERFECT CU CIOCOLATA DIN COMERȚ