Usturoiul proaspăt este cel care are proprietatea de a da un gust aparte mâncării. Din acest motiv, este extrem de important să fie depozitat într-un loc corespunzător. În caz contrar, va putrezi și va deveni amar.
Încă din antichitate, oamenii au observat că această plantă comestibilă aduce multiple beneficii organismului. Fie că îl consumați pentru proprietățile sale „tămăduitoare”, fie că o faceți pentru gust, trebuie păstrat cu grijă înainte de momentul servirii.
Ideal este să iei doar unul sau două capete de usturoi, alese cu grijă. Ele trebuie să aibă coaja strânsă și căței tari. Încearcă să eviți plantele moi pentru că se vor strica mai repede. De asemenea, cel în nuanțe de violet este extrem de bun la gust.
Indiferent de tipul de usturoi pe care îl iei, uite cum îl poți face să reziste mai mult.
Răspunsul este și da, și nu. Cum? Avem două situații distincte:
A) dacă vrei să pui usturoiul la frigider întreg, trebuie să-l pui, mai întâi, într-un cartof, pentru a reduce umiditatea care l-ar putea stimula să încolțească și să se înmulțească. Acest caz de aplică pentru usturoiul care nu este curățat.
B) dacă îl cureți în prealabil și îl toci, poate fi pus fără probleme la frigider. Depozitează-l într-un vas ermetic, dar ai grijă să-l utilizezi în maximum 3 zile.
Ideal al fi să îl depozitați nu în frigider, ci într-un loc uscat și răcoros, ferit de soare.
(CITEȘTE ȘI: Broccoli cu usturoi la tigaie. Rețeta magică prin care cucerești pe oricine îți calcă pragul)
O altă metodă populară este depozitarea usturoiului la congelator. Pentru a putea să-l stocați astfel, trebuie să puneți usturoiul tocat într-o tavă de cuburi de gheață, în loc de apă, și să-l lăsați să împietrească.
Când doriți să îl folosiți, scoateți un cub și îl adăugați în mâncare. Puteți să-i adăugați și ulei și condimente.
(CITEȘTE ȘI: Ce a pățit o femeie după ce a comandat 250 de ml de sos de usturoi. A fost surprinsă când i-a ajuns comanda)