Tratamentul rupturii de menisc cu ajutorul suplimentelor de omega 3
Asa se intampla si in cazul celor ortopedice, mai grave sau mai putin grave. Totusi inainte de a incepe un tratament cu un anumit supliment alimentar, este bine sa cerem si sfatului medicului pentru ca unele dintre ele pot sa aiba si cateva efecte adverse. De asemenea, este bine sa cumparam astfel de suplimente din surse sigure si nu la intamplare.
Si una dintre cele mai grave afectiuni ortopedice care se poate intampla oricui, la orice varsta, este ruptura de menisc. Interventiile chirurgicale in acest caz nu sunt unele chiar grele, dar perioada de recuperare este mare si este nevoie si de tratament medicamentos pentru ca lucrurile sa revina la normal cat mai repede. Din fericire, exista si niste suplimente alimentare care pot sa ajute si printre acestea se numara cele be baza de omega 3 precum cel de la http://www.naturashop.ro/suplimente-omega-3/.
Ruptura de menisc, o leziune care poate sa afecteze pe oricine
Asa cum spun specialistii, ruptura de menisc explicitata foarte bine pe siteul http://www.lectiadeortopedie.ro/ruptura-de-menisc/, poate sa aiba mai multe cauze. Cea mai comuna este reprezentata de loviturile directe in zona genunchiului, acestea afectand meniscul. Este cazul celor care practica diverse sporturi, asa cum este fotbalul sau rubgy-ul, desi accidente se pot intampla oricand. Si gimnastica, atletismul sau simplul mers la sala pot sa provoace leziuni ale meniscului daca miscarea genunchiului este una prea brusca sau prea intensa. O explicatie posibila pentru ruptura de menisc este imbatranirea. Leziunile degenerative apar la persoanele mai in varsta, in timp.
Si simptomele sunt unele destul de clare. In primul rand, orice ruptura de menisc creaza durere, mai ales in cazul miscarilor bruste sau a activitatii mai intense. Alt semn poate sa fie reprezentat de acumularile de lichid la nivelul genunchiului. Rigiditatea si umflarea genunchiului pot sa fie de asemenea simptome, dar oricare ar fi situatia, ruptura de menisc se diagnosticheaza doar prin investigatii medicale precum RMN-ul si radiografiile.
Tratamentul
In functie de tipul leziunii, de zona de aparitie a acesteia si de marimea ei se recomanda unul din trei tratamente specifice. Pentru leziunile mai putin grave inca se mai practica interventiile ortopedice, nechirurgicale. Genunchiul se pune in gips iar acesta trebuie purtat pentru cel putin 2 saptamani. Sunt recomandate si medicamente antiinflamatorii, dar chiar si asa, acest tip de interventie incepe sa fie inlocuit de operatii, intrucat succesul acestora a crescut considerabil.
Cat despre interventiile chirurgicale, in cazurile mai grave se apeleaza la meniscectomie. Aceasta operatie presupune eliminarea portiunilor afectate. Desi pare ceva serios, este o operatie care se desfasoara rapid, nefiind nevoie de mai mult de o zi de internare pentru ea, urmata de o perioada de recuperare de 2 pana la 4 saptamani.
Cu toate acestea, varianta ideala este sutura, adica refacerea meniscului. Din pacate, nu poate sa fie realizata in cazul oricarui tip de leziune, dar da cele mai bune rezultate daca este aleasa.
Suplimentele alimentare ajuta?
Asa cum spuneam, si acestea pot sa aiba un efect de protectie, dar si unul de recuperare mai rapida. Omega 3 este un acid gras care poate sa fie extras din carne si mai ales din peste. Cu toate acestea, suplimentele cu Omega 3 sunt destul de frecvente si pot sa fie utilizate in cazurile in care corpul are nevoie de rezerve mai mari.
Acest acid gras este foarte util in tratarea si ameliorarea unei serii destul de variante de conditii medicale, fiind recomandat si pentru afectiunile ortopedice. In leziunile de menisc, mai ales in cazul celor degenerative, are rolul de a reduce inflamatii, calmand astfel durerile si protejand zonele afectate. Poate fi utilizat si pentru o recuperare mai rapida dupa operatie si in mare parte nu are efecte adverse (cu exceptia celor care pot sa fie alergici).
Desi poate sa fie o problema destul de grava, ruptura de menisc nu mai este de mult una care sa fie greu de tratat. Chiar daca interventiile par sa fie riscante, ele sunt 100 % sigure datorita avansului inregistrat in aparatura si tehnica medicala. Iar cu ajutorul unor suplimente alimentare asa cum este si Omega 3, recuperarea si ingrijirea zonelor afectate se pot face mai rapid si cu rezultate mult mai bune.