Transportul mobilei în București: Ce trebuie să știi înainte de a te muta

Publicat: 19/11/2024 | 11:49

Cum probabil știi deja, transportul mobilei dintr-o locuință într-alta nu e cel mai simplu proces. Dar nu lăsa acest lucru să-ți umbrească începutul unui nou capitol din viața ta. Transformă stresul în entuziasm și planifică totul din timp. Eficiența trebuie să fie la cote înalte când vorbim de transportul pieselor de mobilier. Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le știi înainte să te muți în București:

1.   Planifică din timp și alege firma potrivită de mutări

Un prim pas important pentru o relocare ca la carte este să alegi firma potrivită de mutări. În București desigur găsești nenumărate opțiuni, de la companii vechi, cu multă experiență la altele mai mici, locale. Când alegi fii sigur că:

  • Ai verificat recenziile și recomandările: Întreabă-ți prietenii sau caută online o firmă profesională cu expertiză și experiență.
  • Ai cerut mai multe oferte: Prețurile de multe ori variază, astfel că este recomandat să ai cel puțin 3 oferte.
  • Ai reconfirmat serviciile incluse: Unele firme poate se ocupă doar de transport mobilă, în timp ce altele oferă doar împachetat, dezasamblat sau asamblat mobilier. Clarifică totul înainte pentru a nu avea surprize neplăcute.

Mai mult, dacă te muți dintr-un sau într-un complex de apartamente nou ia în considerare dacă echipa poate folosi liftul sau sunt nevoiți să transporte totul pe scări. Prețul poate varia și în funcție de acest aspect.

2.   Nu uita de traficul din București

Bucureștiul ca orice altă capitală este extrem de aglomerat, mai ales la orele de vârf. Pentru a evita întârzieri sau taxe extra, alege să faci procesul de mutare a mobilierului în afara acestor ore. La prima oră a dimineții sau în weekend pot fi variantele ideale pentru a evita blocajele în trafic.

3.   Pregătește piesele de mobilier pentru mutare

Dacă vrei să eviți deteriorarea mobilei în timpul transportului, pregătește fiecare piesă din timp. Dezasamblează obiectele mari cum ar fi: paturi, șifoniere sau mese. Vor fi mai ușor de cărat și riscul de a fi lovite sau zgâriate este mult mai mic. Asigură-te că:

  • Etichetezi fiecare parte: Când dezasamblezi mobilierul este indicat să etichetezi șuruburile sau alte părți mici pentru a putea fi asamblat mai rapid.
  • Folosește materiale de împachetat de calitate: Protejează obiectele fragile cu folie cu bule și acoperă fiecare piesă cu burete sau cu pături pentru a avea un scut împotriva zgârieturilor și murdăriei.
  • Înfoliază mobilierul tapițat: Canapelele sau scaunele trebuie să fie înfoliate pentru a se păstra în aceeași condiție și după mutare.

4.   Zone cu acces interzis

În unele zone din București sau pe străzi înguste mașinile mari au nevoie de aprobarea autorităților. Înainte de mutare asigură-te că ai toate permisiunile și că toate părțile implicate sunt informate. Fără autorizație vei fi întors din drum sau poți risca să primești amendă.

5.   Măsoară holurile și ușile

Înainte să te muți ia-ți timp să măsori ușile, holurile și liftul în vechea și noua locuință. Obiectele de mobilier mari s-ar putea să nu încapă fără dezasamblare. Dacă ai toate aceste informații poți salva timp și nu riști să lovești pereții sau ramele ușilor.